Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'ne 11 Milyon Liralık Proje - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'ne 11 Milyon Liralık Proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca başlatılan "Kocaeli Dilovası Dilderesi Islahı" Projesi'nin, 11 milyon 163 bin liraya mal olacağı bildirildi.

21.04.2015 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca başlatılan  "Kocaeli Dilovası Dilderesi Islahı" Projesi'nin, 11 milyon 163 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak projeyle, ilçedeki taşkın zararlarına ve kötü görüntüye son verileceği belirtildi.

Projenin temel atma töreninin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla geçen yıl gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, projeyle Dilovası Organize Sanayi Bölgesindeki (DOSB) fabrika ve esnaf mahallerinin taşkınların zararlarından korunmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bakan Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda yürütülen projenin, 11 milyon 163 bin lira yatırım bedeliyle en kısa zamanda tamamlanacağı, bu kapsamda Dilderesi'nde çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Projenin kısa sürede teşkil edilmesi için projenin dere ıslahına ilişkin kısımları DSİ tarafından, çevre düzenlemesi ise Kocaeli Büyükşehir Belediye tarafından yürütülecek. Proje kapsamında 2 bin 148 metre çift taraflı duvarlı kanal ve 2 bin 889 metre taban kaplaması, 88 metre çift taraflı kıyı tahkimatı ve taban kaplaması, 2 adet 2x2 şeritli köprü ve 3 adet şut, tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nün akış şartlarını düzenlemek üzere 120 metre derivasyon kanalı yapılacak. Bölge halkının haklı talepleri doğrultusunda uygulamaya geçecek projenin tamamlanmasıyla bir mahalle taşkın zararlarından korunacak. Böylece, ilçedeki kötü görüntüye son verilmiş olunacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kocaeli'ne 11 Milyon Liralık Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement