Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye yönelik yatırımlarıyla 560 bin dekar alanın suya kavuşacağı bildirildi.

25.03.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye yönelik yatırımlarıyla 560 bin dekar alanın suya kavuşacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'de tamamlanan, inşaatı devam eden, aralarında Paşaköy ve Tuzla Ovası Sulaması, Umurbey Ovası Sulaması ve Biga Taşoluk Sulamasının da bulunduğu dev sulama tesisleriyle yaklaşık 560 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını, kentin bereketli topraklarının suya doyacağını belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'de son 11 yılda işletmeye alınan tesislerle 463 bin 990 dekar zirai arazinin suyla buluştuğuna işaret eden Eroğlu, "Çanakkale'de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Çanakkale'nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi" ifadesini kullandı.

Eroğlu, ürünlerin yetişme döneminde doğal yağışların yetersiz olması durumunda yüksek verim ve kalite için en uygun yöntemle tarımsal sulama yapılması gerektiğini ifade ederek, toprağın verimliliğini arttırmak, ürünlerin su ihtiyacını karşılayabilmek için modern dev sulama tesislerini hızla inşa ettiklerini bildirdi.

İnşaatı devam eden Biga Taşoluk Sulamasıyla yaklaşık 96 bin dekar arazinin daha sulanacağını aktaran Eroğlu, Çanakkale'de çiftçilerinin geleceğe artık umutla baktığını, bu dev tesislerle Çanakkale'de sulanmayan arazi bırakılmayacağını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Bakanlığının Çanakkale'ye Yönelik Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement