Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Türkoğlu'dan Azerbaycan Konsolosluğuna Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Türkoğlu'dan Azerbaycan Konsolosluğuna Ziyaret

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Türkoğlu\'dan Azerbaycan Konsolosluğuna Ziyaret

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Ceferov’u makamında ziyaret etti.

16.05.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır Temsilcisi Fariz Ceferov'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Türkoğlu; Iğdır'ın kapladığı coğrafyanın flora, fauna zenginliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verildi. Buradaki konuşmasında Türkoğlu, Iğdır'ın sınırları içerisinde yaklaşık yüzde 65'lik kısmı kalan Ağrı Dağı Milli Parkında Endemik bitkiler açısından İran- Turan kuşağında yer alması büyük bir zenginliğe sahip olduğunu anlatarak, "Iğdır ve Aras Vadisi kuşların göç yolu üzerinde bulunmaktadır. Türkiye'de bulunan 460 kuş türünün yüzde 52'sinin bu alanı göç yolu olarak kullanmaktadır. Endemik türlerin var olması biyokaçakçılık için bulunduğumuz coğrafyayı cazip hale getirmektedir. Gümrüklerde alınacak önlemlerle bunun önüne geçilmesi mümkün olabilecektir" dedi.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Fariz Ceferov ise, Iğdır ve Nahcivan'ın aynı coğrafya üzerinde olmasından dolayı, aynı doğa ve iklimsel özellikleri taşıdığını, özellikle biyokaçakçılığın önlenmesi gerekliliğini önemli olduğunu belirtti. Görüşmede Türkoğlu; Iğdır'ın flora, faunasını anlatan broşür, Türkiye'nin Sulak Alanlarının tanıtıldığı kitap ve Ağrı Dağı Florasının olduğu tabloyu Azerbaycan Kars Konsolosluğu'nun Iğdır Temsilcisi Fariz Ceferov'u hediye etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Türkoğlu'dan Azerbaycan Konsolosluğuna Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement