Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Uçağın teknelerle kıyıya çekilmesi -Detay görüntüler Muğla'nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

15.08.2016 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Uçağın teknelerle kıyıya çekilmesi

-Detay görüntüler Muğla'nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Güvercinlik Mahallesi Kuyucak mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 2 uçak ve bir helikopterle karadan, 20 arazöz, 10 itfaiye ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle karadan müdahale edildi.

Hava araçlarının etkili müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınan yangında yaklaşık bir hektar ormanlık alan zarar gördü.

Yangına müdahale eden uçaklardan birisi Güvercinlik açıklarında deniz yüzeyinden su aldığı sırada arızalandı.

Telsizden destek istenmesi üzerine bölgeye bir römorkör ile bir sürat botu sevk edildi. Ancak araçların yetersiz kalması üzerine bölgeye yardım amaçlı yaklaşık 15 metrelik tur teknesi daha gönderildi.

Tekneye bağlanan uçak Güvercinlik Koyu'na çekildi. Bazı vatandaşların uçağın kıyıya bağlanması sırasında denize girerek ekiplere yardımcı olduğu görüldü.

Öte yandan, uçakta bulunan 2 pilot ve bir teknisyenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın su aldığı sırada bir motorunun arıza yaptığını söyledi.

Ekiplerce uçağın güvenli bir şekilde kıyıya çekildiğini ifade eden Çelik, "Arızalanan uçağımızı kıyıya çektik. Teknik ekibimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Uçağı yarın bulunduğu bölgede tamir etmeyi planlıyoruz." dedi.

Orman Yangını
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement