Orman Yangını Kontrol Altında - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını Kontrol Altında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yangın bölgesinden detay Yangın söndürme uçağından detay Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ile röportaj Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

20.11.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yangın bölgesinden detay

Yangın söndürme uçağından detay

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk ile röportaj Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Perşembe günü Göynük Kanyonu yakınlarında çıkan orman yangınına yaklaşık 200 orman işçisi, 50 muhafaza memuru ve 20 teknik eleman müdahale etti. Yanan humus ve enkaz denilen yanıcı maddelerin çıkardığı yoğun duman nedeniyle hava araçlarına ihtiyaç duyulmuyor.

Yangın hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için Türk Hava Kurumu'ndan kiralanan bir yangın söndürme uçağı ise 3 defa keşif uçuşu yaptıktan sonra yangın bölgesine su bıraktı.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beydağları Sahil Milli Park sınırları içerisindeki Göynük'te 17 Kasım perşembe günü çıkan orman yangınını Türk Hava Yolları'nın kendilerine ihbar ettiğini söyledi.

Örtü yangını diye tabir ettikleri yangının bir gün sonra kontrol altına alındığını ifade eden Türk, milli parklar sınırlarında çıkan yangın bölgesinde humus ve enkaz denilen yanıcı unsurların fazla olması nedeniyle yoğun duman çıktığı kaynaklandığını söyledi.

Türk, yağış olmadığı için yaklaşık 1 hafta boyunca yanan bölgenin takip edileceğini anlatarak, "Yangın ihbarını aldığımız günden itibaren, jandarma ekipleri bize destek oldu. Yaklaşık 200 orman işçisi, 50 muhafaza memuru, 20 teknik elaman ile yangına müdahale ettik. Yangında şuanda endişe edilecek bir durum söz konusu değil. Yangının büyüme durumu yok. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor. Yaklaşık 1 hafta bekleyeceğiz. Yangın yerine karadan ulaşım yok. Yaklaşık 3 saat yürümek gerekiyor. Dolayısıyla arazi şartları çok zor" dedi.

Havadan müdahaleye gerek yok

Yaklaşık 3 saat yol yürümek zorunda kaldıkları için yangına müdahale etmekte zorlandıklarını belirten Türk, "Havadan müdahaleye gerek yok. Etrafı yoğun duman kapladığı için hava araçları teknik anlamda çalışamaz. Çalışmasına da gerek yok. Çünkü kontrol altında. Ancak Türk Hava Kurumu'ndan kiralanan yangın söndürme uçağı yangını genel olarak görüntüledi ve bilgi sahibi olduk. Uçak yine de bir kaç defa su bıraktı. Vali, Kemer Kaymakamı, bakanlık ve orman genel müdürülüğü yangını sürekli takip ediyor. Çünkü yangın, hassas bir bölgede. Yangında aşağıya yuvarlanan enkazlara bölgede bulunan işçiler anında müdahale ediyor" diye konuştu.

Orman Yangını Kontrol Altında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Yangını Kontrol Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement