Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğünde görevli 20 personelin orman yangınlarına karşı yaptıkları tatbikat gerçeğini aratmadı.

06.08.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğünde görevli 20 personelin orman yangınlarına karşı yaptıkları tatbikat gerçeğini aratmadı.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğünce, orman yangınlarına hazırlık amacıyla, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik'in yanı sıra orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve yangın söndürme görevlilerinden oluşan 20 personelin katılımıyla ilçenin Soğuksu mevkisindeki bir ormanlık alanda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Birer arazöz ve iş makinesi ile 3 personel taşıyıcının desteğinde düzenlenen tatbikata katılan görevliler, senaryo gereği önce ormanlık bir alandaki odunları yakarak yangın çıkardı. Tatbikatta, senaryo gereği çıkartılan yangın sebebiyle "Alo 177" hattından ihbar alan görevliler, söz konusu araçlarla olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Görevliler, arazöz ile su sıkarak ve küreklerle yanan alana toprak atarak yangını kısa sürede söndürdü.

Gerçeği aratmayan tatbikat, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasıyla sona erdi.

Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl bölgede çıkan küçük çaplı yangınlara müdahale ettiklerini belirterek, bu yangınlarda 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Bu yıl ise sorumluluk alanlarında herhangi bir yangın çıkmamasının sevindirici olduğunu anlatan Çelik, personelin olası yangınlara karşı hazırlıklı olması amacıyla yangın tatbikatı yaptıklarını dile getirdi.

Çelik, tatbikatta eksikliklerini de gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yangın tatbikatlarını yapma amacımız ekiplerimizi olası yangınlara karşı hazır durumda tutmak ve yangını kısa sürede söndürmek için ekip çalışmasını uygulamaktır. Ayrıca eksiklerimizi görerek gerekli önlemleri almak adına tatbikatlar çok faydalı oluyor. Sorumluluk bölgemiz olan Erzurum, Kars, Ardahan illeri temmuz, ağustos ve eylül aylarında yangın açısından riskli. Çünkü hava ısısı bu aylarda artıyor. Biz de ekiplerimizi yangınlara karşı canlı ve hazır tutmak için belirli aralıklarla tatbikatlar yapıyoruz."

Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman Yangını Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement