Orman Yangınına Müdahale Ederken Hayatını Kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk Anıldı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangınına Müdahale Ederken Hayatını Kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk Anıldı

Orman Yangınına Müdahale Ederken Hayatını Kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk Anıldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kalem köyü yakınlarında 10 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk için anma etkinliği yapıldı.

04.09.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kalem köyü yakınlarında 10 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk için anma etkinliği yapıldı.

3 Eylül 2004'te meydana gelen kazada hayatını kaybeden Ukrayna uyruklu ikinci pilot Mykola Koshelnyk'in eşi Tamara Koshelnyk, oğlu Vadim Koshelnyk, gelini Oksana Koshelnyk ve torunları Artimiy Koshelnyk ile Maya Koshelnyk Milas'a geldi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Koshelnyk ailesini Orman İşletme Müdürlüğünde karşıladı. Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici ve İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu'nun da hazır bulunduğu buluşmada kazada hayatını kaybedenler anısına hazırlanmış plaket ve belge ailelere verildi.

Ukraynalı pilot Mykola Koshelnyk'nin ailesi ve Orman Muhafaza memuru Hasan İnci'nin ailesi ile birlikte olayın meydana geldiği Milas'a 53 kilometre uzaklıktaki Kalem Mahalesi Ovacık mevkiine gidildi. Helikopter kazasında hayatını kaybeden için dualar farklı dillerde ve farklı inançlarda yapıldı. Kazada hayatını kaybeden Ukraynalı Pilot Mykola Koshelnyk'nin eşi, oğlu ve gelini beraberinde çocuklarıyla beraber, hayatını kaybedenler anısına yapılan anıtın önünde kendi inançlarına göre dualarını etti. Yine kazada hayatını kaybeden Orman Muhafaza Memuru Hasan İnci'nin eşi, kızı ve yakınları da kendi inançlarına göre dualarını edip, anıta yanlarında getirdikleri çiçekleri bıraktı.

KAZANIN İZLERİ HALA YERİNDE DURUYOR

Helikopter kazasında hayatını kaybeden için yapılan anıt ve şehitlik alanında 10 yıl geçmesine rağmen kazanın izleri hala göze çarpıyor. Yakınlarını anmak için gelen aileler tamamen yanan helikopterden geri kalan birkaç enkaz parçasını hüzünlü gözlerle baktı.

"ORMAN İÇİN ŞEHİT OLDULAR"

Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, on yıl önce meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden orman şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini, kendilerini şükranla andıklarını söyledi ve bir daha böyle acıların yaşanmaması dileğinde bulundu. Kazakoğlu, "On yıl önce 3 Eylül 2004 yılında saat 15.15 civarlarında düşen milatsa yangın söndürme helikopterinin burada elim bir kaza sonucu düşmesiyle şehit olan muhafaza memurumuz, yabancı pilotlarımız ve aynı zamanda tercümanlık yapan binbaşımızın şehitlik anıtına gelmiş bulunuyoruz. Bu düşen helikopterde şehit olan 2. Pilot Mykola Koshelnyk nın eşi, oğlu ve gelini aynı zamanda bizim görevlimiz olan Hasan İnci ormancımızın ailesi ile beraber onuncu yılda tekrar yad etmek için şehitliğe geldik. Kendilerine tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Orman için şehit oldular. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız" dedi.

AİLELER ACILARINI PAYLAŞTI

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, bundan 10 yıl önce elim bir kazada hayatını kaybeden 5 orman şehidini saygıyla andıklarını söyledi. Bölge Müdürü Kara, "Bir helikopterde 3'ü Ukrayna 2'si Türk 5 insan ormanlar yanmasın diye ya da çıkan orman yangını en kısa zamanda söndürülsün amacıyla çalışırken, meydana gelen kazada hayatlarını kaybettiler. Bu kazada hayatını kaybeden Ukraynalı pilotlardan Mykola Koshelnyk'nin ailesi Milas'a gelerek kazanın meydana geldiği bölgeye ziyaret etmek istediklerini belirtiler. Biz de kendilerine her konuda yardımcı olduk. Onların anısına hazırladığımız görselleri kendilerine takdim ettik. Yine kazada hayatını kaybeden Orman muhafaza memurumuzun ailesiyle bir araya geldiler. İki aile acılarını tekrar yaşadı ve paylaştı. Bizlerde 10 yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 orman şehidimizi saygıyla anıyoruz. İnşallah bir daha buna benzer acılar yaşamayız" dedi.

KAZA YERİNE ANIT DİKİLDİ

Olayın ardından kazada hayatını kaybeden Ukrayna uyruklu 1. Pilot Volodymyr Korobov, 2. Pilot Mykola Koshelnyk, Uçuş Mühendisi Mykola Choryy ile birlikte Türk pilot Mustafa Sabri Gür ve Orman Muhafaza memuru Hasan İnci'nin anısına kazanın meydana geldiği bölgede Orman teşkilatınca bir anıt yapıldı.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele için konuşlanan yangın söndürme helikopteri, 3 Eylül 2004 tarihinde çıkan orman yangınına müdahale görevi sırasında düşmüş ve 3'ü Ukrayna 2'si Türk personeli olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Yangınına Müdahale Ederken Hayatını Kaybeden 3 Ukraynalı ve 2 Türk Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement