Marmaris'te Orman Yangınlarına "Bidon" Önlemi - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Orman Yangınlarına "Bidon" Önlemi

Marmaris'te orman yangınlarıyla mücadele için belediye ve vatandaşların işbirliğiyle yol kenarlarına su dolu bidonlar yerleştirildi.

11.06.2015 17:35  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bidonların getirilmesi,- Bidonların yol kenarlarına yerleştirilmesi,- Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan'ın açıklamaları, Orman yangınlarına "bidon" önlemi- Muğla'nın Marmaris ilçesinde vatandaşlarca temin edilen ve suyla doldurulan bidonlar, orman içi yollara onar metre aralıklarla konulmaya başlandı- Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Kaplan: - "Bir yangın durumunda ilk görenlerin bu bidonlarla alevlere ilk müdahaleyi yapmasını temenni ediyoruz" Marmaris'te orman yangınlarıyla mücadele için belediye ve vatandaşların işbirliğiyle yol kenarlarına su dolu bidonlar yerleştirildi. Türkiye'de yaz aylarında en fazla orman yangını yaşanan yerlerden Marmaris'te, yangınlara erken müdahale edilebilmesi için ilginç bir yöntem uygulanıyor.Vatandaşlar tarafından temin edilen ve suyla doldurulan bidonlar, Marmaris Belediyesi görevlilerinin de yardımıyla orman içinden geçen yol kenarlarına onar metre aralıklarla konulmaya başlandı. Marmaris-Turunç karayoluna belediye görevlileri ve vatandaşlar tarafından 250 bidonun bırakılması sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Marmaris'in yüzde 85'inin ormanlarla kaplı olduğuna dikkati çekti. Yangın riski yüksek bir bölgede yaşadıklarını vurgulayan Kaplan, vatandaşlarla işbirliği yaparak bu riski en aza indirmek istediklerini söyledi. Su dolu bidonları yangın çıkma ihtimalinin fazla olduğu yol kenarlarına bıraktıklarını ifade eden Kaplan, şöyle konuştu: "İnşallah ülkemizde ve bölgemizde herhangi bir yangın çıkmaz. Ancak insanın olduğu her yerde maalesef orman yangını gibi olumsuzluklar yaşanıyor. Araç trafiğinin fazla olduğu Turunç yoluna bidonları koyduk. Olası bir yangın durumunda ilk görenlerin bu bidonlarla alevlere ilk müdahaleyi yapmasını temenni ediyoruz."Kaplan, müdahale sayesinde yangının büyümesinin önlenebileceğini ve ekiplerin zaman kazanabileceğini vurguladı.Geçen yaz sezonunda da bazı bölgelere bidon koyduklarını hatırlatan Kaplan, bidonların yarısına yakınının kaybolduğuna işaret etti. Kaplan, vatandaşlardan bidonları başka amaçlarla kullanmamalarını istedi.

Marmaris\'te Orman Yangınlarına "Bidon" Önlemi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Orman Yangınlarına 'Bidon' Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement