Orman Yangınlarına Müdahalede Kullanılacak Bidonlar Çalındı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangınlarına Müdahalede Kullanılacak Bidonlar Çalındı

Orman Yangınlarına Müdahalede Kullanılacak Bidonlar Çalındı

Muğla'nın Marmaris İlçesinde orman yangınlarına acil olarak müdahale edebilmek için yol kenarlarına yerleştirilen içi su dolu 400 bidondan 333'ü çalındı.

16.09.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesinde orman yangınlarına acil olarak müdahale edebilmek için yol kenarlarına yerleştirilen içi su dolu 400 bidondan 333'ü çalındı.

Muğla'da yangınlara acil olarak müdahale edebilmek amacıyla ormanlık alanlara yerleştirilen içi su dolu, değişik büyüklükteki bidonlar hırsızların hedefi oldu. Sezon başında kızılçam ağaçlarıyla kaplı İçmeler - Turunç arasındaki karayolu ile cip safari güzergahındaki Osmaniye Mahallesi'ndeki ormanlık alana yerleştirilen 400 bidondan büyük bölümü çalındı. Geçen hafta sonu yapılan incelemede, İçmeler ile Turunç Mahallesi arasındaki 245 bidondan 208'inin Osmaniye Mahallesi'ndeki 155 bidondan ise 125'inin çalındığı tespit edildi. Kalan 67 bidondan büyük bölümünün ise içlerindeki suyun boşaltılmış olması dikkati çekti.

Bidonların konulmasıyla bu güzergahta önemli bir orman yangınına tanık olmadıklarını belirten Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, "İçmeler-Turunç arasında yol hem çok dik hem de dar ve virajlı. Herhangi bir yangına karşı ilk müdahale de bu nedenle zorlaşıyor. Bu bidonlar sayesinde çok ciddi oranda yangınlarda azalma oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de İçmeler'de yaşayan Dursun Bayri ile Turunç'taki Dereözü Mahallesi'nin eski muhtarı kardeşi Süleyman Bayri kardeşlerle belediyemizin de desteğiyle alınan bidonları sezon başında yol kenarlarına yerleştirmiştik. Bidonları gören vatandaşlardan olumlu tepkiler almıştık. Ancak, ne yazıkki bidonlar çalınmaya başladı. Geçen yıl yarıdan çoğu, bu sene ise neredeyse hemen hepsi çalındı. Üç kuruşluk bidonları çalan bu tür insanlar için söyleyecek laf bulamıyorum" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orman Yangınlarına Müdahalede Kullanılacak Bidonlar Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement