Ormana Taş Koydular! - Son Dakika
Yerel

Ormana Taş Koydular!

Ormana Taş Koydular!

5 yıl önce Kent Konseyi tarafından oluşturulan Batman Kent Ormanı, ilgisizlik nedeniyle Kerbela'ya döndü.

11.07.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Merkez Recepler Köyü mıntıkasında bulunan ve yaklaşık 100 dönüme tekabul eden alan, Kent Konseyi tarafından 5 yıl önce fidan dikim töreni ile ormana dönüştürülme planları boşa gitti.

Bir çok STK temsilcisinin de katıldığı törenlerde alana binlerce fidan dikilirken, fidanlara sahip çıkılmaması yüzünden etraf yine çolak çöl arazisine döndü.

İlgisizlik yüzünden yeşermeyen alan, taş ocağı olarak kullanılıyor. Devasa bir taş kırma makinesinin bulunduğu sözde Kent Konseyi Ormanı, sahipsizlikten dolayı kurumaya yüz tuttu.

"SAHİPSİZLİK BATMANIN KADERİ OLDU"

Newroz Kent Ormanı gibi Kent Konseyi Ormanına da sahip çıkılmaması yüzünden, Batman yeşile hasret kaldı.

Turizm Tanıtım Derneği Başkanı ve doğa aktivist Emin Bulut, "Batman çanak gibi ovaya yayılarak bütün tarımsal alanlar beton yığınına dönüşürken, etrafındaki kıraç dağlar plansızlık ve ilgisizlikten Kerbelaya dönüştü. Onbinlerce dönümlük dağ yamaçları Kent Ormanlarıyla kuşatılması gerekirken, kup kuru dağların etekleri ilgisizlik ve bakımsızlıktan kuru çöllere döndü" dedi.

"ARTIK NEFES ALACAK ALANLAR OLUŞTURULSUN"

Batmanın etrafının kuru olmasındaki en büyük etkenin işlerini düzgün yapamayan kurumlar, STK ve toplumdaki diğer kesimlerin olduğunu belirten Bulut " Türkiye'nin en sıcak kentleri arasında yer alan Batman, ormana hasret kaldı. Nefes alamayacak duruma gelen Batmanda, tüm kurumlar, sivil dinamikler hasılı herkes Batmana orman kazandırılması için seferber olmalı. Orman İşletme Müdürlüğünün pasif olması, ormanlara ve yeşil kuşaklara sahip çıkmaması bizleri üzüyor" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ormana Taş Koydular! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement