Ormancılardan Zeytin Atağı - Son Dakika
Yerel

Ormancılardan Zeytin Atağı

Ormancılardan Zeytin Atağı

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kozan İşletme Müdürlüğü, “Göksu Havzası Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı” kapsamında Marangeçili Mahallesi'nde 10 bin yabani zeytini aşıladı.

10.07.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kozan İşletme Müdürlüğü, "Göksu Havzası Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı" kapsamında Marangeçili Mahallesi'nde 10 bin yabani zeytini aşıladı.

Kozan ATM Şefliği tarafından Nisan ayında başlatılan aşılama çalışmasında yörenin iklim şartlarına uyumlu kaliteli zeytin ağaçlarından alınan gözler yabani zeytinlere göz aşısı yöntemiyle aşılandı. Orman alanlarındaki yabani zeytinlerin aşılanması ile meyve kalitesinin artırılarak çok değerli bir ziraat bitkisi haline dönüşmesi yörede zeytinciliğe olan ilgiyi de kat kat artırdı.

Kozan'da, Marangeçili ve Kızlarsekisi Mahalleleri'nde yürütülen yabani zeytin aşılaması çalışmaları hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, "Proje kapsamında bin 115 Hektar alanda 44 bin 618 adet yabani zeytini aşılamayı hedefliyoruz, çalışmalarımız 2015 yılında da devam edecek" dedi. Kalaylı, aşılama işinde Marangeçili mahalle halkının çalıştığını, her bir zeytin ağacından ortalama 40 kilogram zeytin alınabildiğini, toplam zeytin üretiminin 400 ton civarında olacağını ve bu miktar zeytinden 80 ton zeytinyağı elde edilebileceğini sözlerine ekledi.

İşletme Müdürlüğünün yöre ekonomisine verdiği bu destek halk tarafından memnuniyetle karşılandı ve gelir artırıcı bu tür desteklerin devam ettirilmesi talep edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ormancılardan Zeytin Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement