Ormancılık Haftası'nda 3 İlçede 5000 Fidan Toprak ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ormancılık Haftası'nda 3 İlçede 5000 Fidan Toprak ile Buluştu

Ormancılık Haftası\'nda 3 İlçede 5000 Fidan Toprak ile Buluştu

Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçelerinde öğrenci ve vatandaşlar tarafından çeşitli nitelikte 5 bin fidan toprak ile buluşturuldu.

26.03.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı nedeniyle Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçelerinde öğrenci ve vatandaşlar tarafından çeşitli nitelikte 5 bin fidan toprak ile buluşturuldu.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Ortaca Orman İşletme Şefliğinin sınırları içinde yer alan Ortaca İlçesi'nin Gökbel Mahallesi'nin Kışlacık mevkiinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ortaca Orman İşletme Şefliğinin organize ettiği karaselvi ve çam fidanı dikildi.

Ortaca da eğitim vermekte olan Özalp Koleji İlköğretim Öğrencileri 2013 Yılı Ağustos Ayında Orman Yangınında zarar gören Dalaman İlçesi'nin Atakent Mahallesi'nin sınırları içinde yer alan Bozeğri Mevkiinde Orman Haftası etkinlikleri kapsamanda Dalaman Orman İşletme Şefliği organizasyonunda fidan diktiler. Dikim etkinliklerine katılan öğrenciler doğaya olan sevgisini fidan dikerek göstermiş oldu. Fidan dikim töreninde öncelikle Dalaman Orman İşletme Şefliği personelinin uygulamalı dikim gösteriminin ardından Özalp Kolejine dikim için ayrılan alana dağılan öğrenciler ikişerli ve üçerli gruplar oluşturarak fidan dikmeye başladılar. Fidan dikimi esnasında öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk her şeye değerdi. Fidan dikiminin bitiminde öğrenciler ve öğretmenleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Köyceğiz İlçesi'nde ise.,Köyceğiz İlçesi'nde "Sığla Ormanlarının Korunması" projesi kapsamında öğrencilerle birlikte Kaybolan değerlerden biri olan Anadolu Sığla Ağacı'nı yöredeki gençlere tanıtmak ve bu ormanların korunmasına motive etmek amacıyla çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katılımıyla Köyceğiz İlçesi'nin Toparlar Mahallesi'nin Kazancı Mevkiinde Sığla Fidanı Dikim Şenliği düzenlendi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin, Köyceğiz Belediyesi, Köyceğiz Kaymakamlığı ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü "Sığla Ormanlarının Korunması" projesi kapsamında, Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde Köyceğiz'de yöre gençleriyle birlikte Sığla Dikim Şenliği gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ormancılık Haftası'nda 3 İlçede 5000 Fidan Toprak ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement