Ormanlar 24 Saat Gözetim Altında - Son Dakika
Yerel

Ormanlar 24 Saat Gözetim Altında

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarına karşı toplam 12 gözetleme kulesi ve 3 dumana hassas kamera ile ormanların 24 saat aralıksız gözetlendiğini kaydetti.

23.06.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarına karşı toplam 12 gözetleme kulesi ve 3 dumana hassas kamera ile ormanların 24 saat aralıksız gözetlendiğini kaydetti.

Yaprak, gazetecilere yaptığı açıklamada orman yangınlarına karşı sezon hazırlıklarını tamamladıklarını, işletme Müdürlüğü'nde 14 arazöz, 5 su ikmal ve 6 ilk müdahale ekibinin yangına müdahale için hazır olduğunu belirtti.

Kemalpaşa, Akhisar, Gümüldür ve Seferihisar'da yangın söndürme helikopterlerinin hazır bekletildiğini, ihtiyaç durumunda Denizli ve Nazilli'den helikopter takviyesi yapılabileceğini bildiren Yaprak, araçların tamamının uydudan takip sistemiyle izlenebildiğini ve yangına müdahale için yönlendirildiğini ifade ederek "12 gözetleme kulesi ve 3 dumana hassas kamerayla ormanların 24 aralıksız gözetleniyor. Orman yangılarına müdahale için su tedarikini sağlayacak bellirli aralıklarda gölet ve su havuzları oluşturuldu, bin 575 kilometrelik orman yangın yollarımızın bakımları tamamlandı" dedi.

Orman yangınlarının yüzde 92'sinin insanlardan kaynaklandığını vurgulayan Yaprak, bu konuda vatandaşlara büyük görev düştüğünü, yangınlar konusunda daha duyarlı davranmaları gerektiği ve küçük de olsa gördükleri alevi hızlı şekilde "Alo 177" hattına bildirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ormanlar 24 Saat Gözetim Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement