Ors Müdürü Özhan'ın İddiası: İşçi Eylemleri Türk Sanayisine Yapılan Bir Operasyondur - Son Dakika
Güncel

Ors Müdürü Özhan'ın İddiası: İşçi Eylemleri Türk Sanayisine Yapılan Bir Operasyondur

Ors Müdürü Özhan\'ın İddiası: İşçi Eylemleri Türk Sanayisine Yapılan Bir Operasyondur

Türkiye'nin ilk 500 büyük firmasının içinde yer alan ve Ankara-Eskişehir yolu üzerinde kurulu bulunan ORS Rulman Fabrikası Teknik Genel Müdürü Dr. Feridun Özhan, 2015 yılı işçi eylemlerindeki asıl hedefin Türk sanayisine yönelik bir operasyon olduğunu öne sürdü.

10.01.2016 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk 500 büyük firmasının içinde yer alan ve Ankara- Eskişehir yolu üzerinde kurulu bulunan ORS Rulman Fabrikası Teknik Genel Müdürü Dr. Feridun Özhan, 2015 yılı işçi eylemlerindeki asıl hedefin Türk sanayisine yönelik bir operasyon olduğunu öne sürdü. Özhan, 2015 yılı yaz aylarında Bursa'da Tofaş'ta başlayan eylemin ORS'ye sıçradığını söyledi.

Dr. Feridun Özhan, düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı ORS'de 2015 yılı Haziran ayında yapılan 36 saatlik kanunsuz eyleme rağmen, işçi taleplerinin işveren tarafından fazlasıyla karşılandığını anlattı. Dr. Feridun Özhan, "Buna rağmen eylemler Ağustos ayında da devam etti" dedi. Özhan, ORS'nin en çok batı Avrupa ülkelerine ihracat yaptığını, Volkswagen, Audi, Bosch, Siemens gibi dev kuruluşlara rulman sattıklarını hatırlattı. İşçi eylemlerinin kanunsuz yapıldığını, eylemin dış ülkelerce planlandığını ve uygulamaya konulduğunu, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Özhan, sosyal medya ağının IP numaralarının ABD'den çıktığını ve dolayısıyla yasal olarak bir işlem yapamadıklarını vurguladı.

14 GÜNDE 10 MİLYON DOLAR ZARAR

Yılda 20 bin ton çelik işleyerek 72 milyon Rulman ürettiklerini ve kurulduğu 25 yıldan bu yana yıllık ortalama yüzde 12 büyüdüklerini belirten Feridun Özhan, üretimlerinin yüzde 75'ini ihraç ettiklerini açıkladı. Türkiye'nin ilk 500 büyük firması içinde 280 ile 320'nci sıra arasında yer aldıklarını, katma değer üreten kuruluşlar arasında Türkiye'nin ilk 100 işletmesi içinde olduklarını ifade eden Özhan, "2015 yılı Ağustos ayında yapılan kanunsuz işçi eylemleri nedeniyle 5 milyon rulman eksik ürettik. Bu da 10 milyon dolarlık bir zarar demektir. Ortaya çıkan bu zararın hangi ülkelerin firmaları tarafından karşılandığını görmek, Türk sanayimize yapılan operasyonun kaynağı hakkında ip uçları verebilir" dedi.

HÜKÜMET VE POLATLI'YA SİTEM

Gazetecilerin, fabrikanın yer aldığı Polatlı ilçesi yöneticileri ile hükümet kanadından herhangi bir destek olup olmadığına ilişkin soruya ise Özhan, hiçbir desteğin olmadığını söyledi. Özhan, şöyle konuştu:

"Eylemler sırasında işçiler evlerinde tehdit edildiler, servis araçları taşlandı, otobüslerin camları kırıldı. Fabrika yönetimine sosyal medya üzerinden çok çirkin küfür ve hakaretler edildi, tehditler savruldu. Polatlı'dan hiçbir destek görmedik, hükümet kanadından da öyle. Oysa Polatlı ilçesine çok katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Yapılan eylemler, normal işçilerin organize edebileceği eylemler değil, dış destekli olduğunu ve dışarıda eğitildiğini biliyoruz. Koordineli bir eğitim söz konusu."

ORS'NİN İKİ ÖNEMLİ KARARI

Daha önce Polatlı'da oturan işçileri istihdam ettiklerini, dışarıdan işçi almadıklarını ifade eden ORS Teknik Genel Müdürü Dr. Feridun Özhan, şunları söyledi:

"Bu olaylar, çalışanların akraba ve birbirini tanıyor olmasından dolayı bir baskı nedeni oluşturmuştur. Eylem yapmak istemeyenler de baskı altında kalmışlardır. ORS yönetimi olarak iki maddelik bir karar aldık. Bu kararda 'Şimdiye kadar iş başı yaptıracağımız her kişinin Polatlı'da ikamet etmesini şart koşar, başka yerlerden müracat edenleri dikkate bile almazdık. Ancak bu kanunsuz eylem süresinde çalışanların birbirlerini olumsuz etkilediğini tesbit ettik. Bunun sonucu olarak bundan böyle ORS Polatlı'da ikamet eden yeni personel almayacak. Diğer maddede ise, ORS devamlı büyümesine rağmen bundan böyle yatırımlarını Polatlı'ya değil, başka ilçe, il veya ülkelere yapacak' denildi." - Polatlıankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ors Müdürü Özhan'ın İddiası: İşçi Eylemleri Türk Sanayisine Yapılan Bir Operasyondur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement