Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Ülkedeki kriz ve maddi sorunlar nedeniyle Müslümanların hacca gitmesi çok zor.

15.09.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde güvenlik durumu ve maddi zorluklar nedeniyle halk için hac ibadetini yerine getirebilmek neredeyse hayal oldu.

Ülkedeki çatışmaların güvenliği tehdit etmesi ve maddi durumun yetersiz olması nedeniyle başta başkent Bangui ile kuzeydeki Boda ve Yaloke kent sakinleri olmak üzere birçok Müslüman, hac ibadetini yerine getiremiyor.

Ömer Kobine Layama adlı imam, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyanların oluşturduğu Anti-balaka grubunun Müslüman toplumu hedef alması nedeniyle her sene yapılan hac organizasyonlarının bu sene zor düzenlenebileceğini vurguladı.

Anti-balakaların saldırılarının Müslümanların maddi zarara uğramasına yol açtığını savunan Layama, organizasyonların yapılabilmesi için ülkedeki uluslararası güçlere ümit bağlandığını belirtti.

İmam Layama,"İyi niyetli tüm ülkelere sesleniyorum, lütfen bir uçak göndererek veya maddi yardımda bulunarak hacca gitmemizi sağlayın" ifadesini kullandı.

Mekke'nin Orta Afrikalı Müslümanlar için ayırdığı kotanın 692 olduğunu ve her sene bu sayının üstünde başvuru aldıklarını, hatta 2012 yılında 1000'e yakın müracaat olduğunu hatırlatan Hac Organizasyonu Komitesi Başkanı Mahamat Deleris, hac fiyatlarının 3 bin 380'den 3 bin 750 dolara yükseldiğini belirterek bu sene sadece 14 başvuruda bulunulduğunu da ifade etti. - Bangui

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement