Orta Afrika İnsani Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika İnsani Yardım Kampanyası

Orta Afrika İnsani Yardım Kampanyası

Kampanya kapsamında, 16 sivil toplum kuruluşu AFAD desteğiyle bölgeye 2 kargo uçağıyla yardım gönderecek.

28.05.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan insani krizi gündeme taşıma ve acil insani yardım ihtiyacına cevap vermek amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile İnsani Yardım Platformu üyesi kurum ve kuruluşların katılımıyla başlatılan Orta Afrika İnsani Yardım Kampanyası kapsamında, bölgeye 2 kargo uçağıyla yardım götürülecek.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamada, bölgedeki insanların yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmek için Türk sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler'e göre, 2013 Aralık'tan bu yana en az 150 bin Müslümanın bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı, 800 bin kişinin evlerinden ayrılarak kırsalda hiçbir şeyi olmadan yaşamaya çalıştığı aktarılan açıklamada, 2 milyon 300 bin kişinin acil yardıma muhtaç olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği altında yapılan toplantılar sonucunda bölgeye yardım götürülmesi ve ihtiyaçların karşılanması için ortak hareket kararı alan 16 sivil toplum kuruluşunun, AFAD desteğiyle bölgeye 2 kargo uçağıyla yardım götürmek için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

AFAD, Türk Kızılayı, AID, Beşir Derneği, Cansuyu, Deniz Feneri, Diyanet Vakfı, Dost Eli, Hayrat Yardım, İHH, İyilikder, Kimse Yok mu, Memur Sen, Sadakataşı, Şifa Platformu, Yardım Eli ve Yeryüzü Doktorları derneklerinin toplamda 2 milyon lira değerinde yardım malzemesini bölgeye ulaştıracağı belirtildi.

- Çat ve Kamerun'da su kuyusu açılacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beşir Derneği Genel Sekreteri Fatih Sarıyar, Orta Afrika Cumhuriyeti için düzenlenen "Yardım İçin Görmek Şart mı?" kampanyasına katkı vererek, ihtiyaçların karşılanması için çalıştıklarını kaydetti.

Sarıyar, yardımların Kamerun ve Çat üzerinden gerçekleşeceğini aktararak, şöyle devam etti:

"İçme suyu için Çat'ta ve Kamerun'da kuyu açılacak. Bölge insanının hiçbir şeyi olmadığı gerçeği üzerinde hareketle her şeyin acil yardım olarak değerlendirilmesi çok önemlidir. Yıllardır mazlum coğrafyaların derdiyle dertlenen insanımızın, Somali'de, Arakan'da, Suriye'de olduğu gibi Orta Afrika Cumhuriyeti'nde de yaraları sarmak için elinden geleni yapacağını biliyoruz. Bu hamiyetperver millet Somali, Arakan, Suriye, Soma, Bosna Hersek kampanyaları güncelliğini korurken Orta Afrika'yı yalnız bırakmayacaktır."

Fatih Sarıyar, birçok kurum gibi faaliyetlerini bağışlarla sürdürdüklerini belirterek, "www.besirdernegi.org" adresi üzerinden ya da cep telefonundan "SMS Bağış: Afrika" yazarak 4042'ye mesaj göndererek yardımda bulunulabileceğini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika İnsani Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alamine mahamat: Ben Mahamat alanin yaşıyorum ve ben dili öğrendim Türk ev bir lise afiş oldu ve ben gerçekten eski bir daktilo konuşuyor biliyorum. Biraz bilgi ben gerçekten size teşekkür ederim yardımcı olabilir size bildirmek isterim neden . Ben bir facebook grubu da Kimseyokmu var ortaafrika ziyaret edebilirsiniz. 0 0 Yanıtla

Advertisement