Orta Asya+japonya" Diyalog Toplantısı Bişkek'te Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Orta Asya+japonya" Diyalog Toplantısı Bişkek'te Yapılacak

Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ile Japonya'nın dışişleri bakanlarının katılacağı bölgesel "Orta Asya+Japonya" diyaloğu konulu toplantı yarın Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılacak.

15.07.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan ile Japonya'nın dışişleri bakanlarının katılacağı bölgesel "Orta Asya+Japonya" diyaloğu konulu toplantı yarın Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılacak.

"Orta Asya+Japonya" diyaloğu toplantısının bu yıl beşincisi yapılacak. Toplantıya Kırgızistan ev sahipliği yapacak.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Orta Asya+Japonya" diyalog toplantısının, Orta Asya ülkelerinin Japonya ile işbirliği, sürdürebilir kalkınma, ticari ve ekonomik ilişkilerin genişletilmesi ve yeni sorunlara ve tehditlerle karşı yolların aranması için önemli bir platform olduğu vurgulandı.

"Orta Asya+Japonya" diyalog platformunun oluşturulmasının 10. yıl dönümünde Bişkek'te bir araya gelecek dışişleri bakanlarının, Orta Asya ülkeleri ile Japonya arasında siyasi, bölgesel, kültürel ve insani konularda görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi.

Toplantı kapsamında konuk bakanlar, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından kabul edileceği belirtildi.

'Orta Asya+Japonya' diyalog toplantısının ilki 2004'de Kazakistan'da, ikincisi 2006'da Japonya'da, üçüncüsü 2010'da Özbekistan'da ve dördüncüsü 2012'de yine Japonya'da yapılmıştı. - Bişkek

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Asya+japonya' Diyalog Toplantısı Bişkek'te Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement