Orta Asya Ülkeleri ile Japonya Tarımda İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Güncel

Orta Asya Ülkeleri ile Japonya Tarımda İşbirliği Yapacak

Orta Asya ülkeleri ile Japonya arasında tarım alanında işbirliği başlatılacağı bildirildi.

17.07.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Asya ülkeleri ile Japonya arasında tarım alanında işbirliği başlatılacağı bildirildi.

Kırgızistan'ın ev sahipliğinde Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Japonya dışişleri bakanlarının katılımıyla dün yapılan "Orta Asya+Japonya" Diyalog Toplantısı'nda kabul edilen yol haritası hakkında bugün bilgi verildi.

Japonya'nın Bişkek Büyükelçiliği Basın Merkezi'nden AA muhabirine yapılan açıklamada, katılımcı ülkelerin temsilcilerinin siyasi, bölgesel, kültürel ve insani konularda görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Japonya'nın Orta Asya ülkeleri ile "Orta Asya+Japonya" diyalog platformu çerçevesinde ilk olarak tarım alanında belirlenen pilot program kapsamında işbirliği yapacağı kaydedildi.

Buna göre, Orta Asya ülkelerinin ihtiyacı doğrultusunda Japon üretimi modern tarım teknolojileri kullanılacak. Ayrıca, meyve ve sebze üretimi, tohum, hayvancılık, tahıl, ipek üretimi, tarım zararlıları ile mücadele için önlemler alınacak ve tarım ürünlerinin pazarlanması ve taşınması, tarım ürünlerinde kalite kontrolü, işleme, depolama, verimliliğin artırılması gibi alanlarda işbirliğine başlanacak.

Tarım işbirliği için Japon iş çevrelerinin teşvik edileceği belirtilen yol haritasında, tarım projelerinin "Orta Asya+Japonya" diyalog platformunun amaç ve hedeflerine destek veren uluslararası kurumlara da açık olduğu ifade edildi.

"Orta Asya+Japonya" Diyalog Toplantısı'nın ilki 2004'te Kazakistan'da, ikincisi 2006'da Japonya'da, üçüncüsü 2010'da Özbekistan'da ve dördüncüsü 2012'de yine Japonya'da yapılmıştı. Bişkek'teki "Orta Asya+Japonya" Diyalog Toplantısı'nda iki yıllık dönem başkanlığı Türkmenistan'a devredilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Asya Ülkeleri ile Japonya Tarımda İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement