Orta Asya'ya Ot Biçme Makinesi İhracatı - Son Dakika
Ekonomi

Orta Asya'ya Ot Biçme Makinesi İhracatı

Orta Asya\'ya Ot Biçme Makinesi İhracatı

Tokat'ta üretilen tarım makineleri üreten bir firmanın yaptığı ot biçme makineleri, Orta Asya ülkelerinden ilgi görüyor.

14.11.2014 14:21  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta tarım makineleri üreten bir firmanın yaptığı ot biçme makineleri, Orta Asya ülkelerine ihraç ediliyor. Tokat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu başkanı Turan Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır harman makinesi, traktör kabini, ot biçme, soğan ve patates sökme makineleri ürettiklerini söyledi. Ayyıldız, 2 yıldır ot biçme makinesi ürettiklerini ifade ederek, "Yakın zamanda balyalama makinesini üretmeyi planlıyoruz" dedi. Ürettikleri makineleri yurt içi ve yurt dışına pazarladıklarını belirten Ayyıldız, şunları kaydetti: "Ot biçme makinelerini 1 yıldır Orta Asya ülkelerine ihraç ediyoruz. Ot biçme makinesini bin dolara satıyoruz. Üretimimizin yüzde 30'unu ihraç ediyoruz. İnşallah 2015 yılında üretimimizin yüzde 50'sini ihraç etmek istiyoruz. Yılda 2 bin ot biçme makinesi üretiyoruz. Yılda 6 bin makine üretebilecek kapasitedeyiz. Şu anda 6 bin tane üretmememizin iki sebebi var; birincisi pazar bulamadığımız için, ikincisi ise kalifiye eleman bulamıyoruz. Pazar bulursak 4 bin makine üretmek istiyoruz."

İhracat konusunda zorlanmadıklarını belirten Ayyıldız, "Çünkü biz tecrübeli bir firmayız. 1990'lı yıllarda Yemen'e tarım makineleri göndermiştik. O yüzden ihracat tecrübemiz var" dedi. Ayyıldız, ihracat yapacakları firmaları internetten araştırdıklarını ifade ederek, "Yazışmalarımızı hep internetten yapıyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Dil sorunumuz bulunmuyor. En son olarak da ticari ataşelere firmanın durumunu incelettiriyoruz. Ham madde sıkıntısı yaşamıyoruz. Ham maddemiz tamamen yerli. Afrika ülkelerine de numune gönderdik. Yakın zamanda Afrika ülkelerine ve yazışmalar yaptığımız Rusya'ya ihracat yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Orta Asya'ya Ot Biçme Makinesi İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement