Orta Karadeniz'de 1243 Köy Yolu Kardan Kapalı - Son Dakika
Güncel

Orta Karadeniz'de 1243 Köy Yolu Kardan Kapalı

Orta Karadeniz\'de 1243 Köy Yolu Kardan Kapalı

Orta Karadeniz'de önceki gece başlayan kar yağışı bugün de devam etti.

12.12.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Karadeniz'de önceki gece başlayan kar yağışı bugün de devam etti. Kar nedeniyle Samsun, Ordu, Sinop ve Amasya'da toplam bin 243 köy yolu ulaşıma kapandı.

Samsun'da bugün de devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kar nedeniyle Samsun'da 470 köy yolu ile ulaşım kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri tarafından başlatılan çalışmanını devam ettiği belirtildi. Sokak hayvanları ve kuşlar kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandı. Samsun Valiliği trafından kent genelindeki tüm okular bugün tatil edilirken, Asarcık İlçesi'nde okullarda yarın da eğitime ara verileceği belirtildi. Samsun'un yüksek Kesimlerinde kar kalınılğı 1 metreye kadar ulaştı.

MAHSUR KALAN 4 KARDEŞ KURTARILDI

Ordu'da kar yağış nedeniyle 372 köy yolu kapandı. Ekiplerin iş makineleriyla kapanan yolları açmak için çalışmaları sürüyor. Öte yandan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Çamaş İlçesi'nde dün gece tipiye yakalanarak karda mahsur kalan 4 kardeşin ekipler tarafından kurtarıldığını açıkladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreyi aştığını belirten Vali Çiftçi, "Ekiplerimiz mahsur kalan 4 kardeşi kurtardı. Kapanan yolların açılması için çevre illerden Tokat'tan ve farklı noktalardan takviye araç istedik. En geç Pazartesi günü tüm yollarımız açılmış olacak" dedi. Kar yağışı nedeniyle birçok köyde elektrik ve telefon arızaları meydana geldi. Fırtına nedeniyle birçok ağaç kökünden ve gövdesinden ayrılarak araçların üzerine devrildi.

SİNOP'TA İLÇELERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sinop'ta 4 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 257 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait ekipler, yol açma ve tuzlama çalışmalarına bugünde devam etti. Boyabat ilçesinde bütün okullar bir günlüğüne tatil edilirken Durağan, Dikmen ve Gerze ilçelerinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okulları tatil edildi.

Amasya'da da gece başlayan kar yağışı sonrasında 144 köy yolu ulaşıma kapandı. - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orta Karadeniz'de 1243 Köy Yolu Kardan Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement