Orta Karadeniz'de Köy Yolları Kardan Kapandı - Son Dakika
Güncel

Orta Karadeniz'de Köy Yolları Kardan Kapandı

Orta Karadeniz\'de Köy Yolları Kardan Kapandı

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'ta etkili olan kar yağışı bölgede köy yollarının kapanmasına neden oldu.

06.01.2015 15:20  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'ta etkili olan kar yağışı bölgede köy yollarının kapanmasına neden oldu.

Samsun'da kar yağışı nedeniyle tatil edilen okul sayısı arttı. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, ildeki bütün yatılı okullara olumsuz hava koşulları nedeniyle hazırlıklı olun talimatı verdiklerini belirterek, "Herhangi bir afet durumuna karşı olumsuz bir durum yaşanmaması için ilimizdeki tüm ilköğretim ve orta öğretim pansiyonlarının ısıtma, elektrik ve su tesisatları derhal gözden geçirilerek bütün sorunların giderilmesini ve hiçbir şekilde öğrencilerimin mağdur edilmemesi için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. İhtiyaç olması halinde yatılı okulların ve öğretmenevlerinin yolda kalan öğretmen ve öğrenciler ile diğer vatandaşlarımız için barınma amaçlı kullanılabilecektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Samsun'un 2 İlçesi'nde 2 gün, 15 İlçesi'nde ise okullar 1 gün tatil ilan edildi. Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun-Ankara karayolu Kavak İlçesi mevkiinde trafik polislerin araçların yola zincir takmadan çıkmasına izin vermiyor. Bazı bölgelerde sürücüler araçlarını yol kenarında bekleterek karın şiddetini azaltmasını bekliyor.

ORDU'DA 374 MAHELLE YOLU ULAŞIMA KAPALI

Ordu'nun yüksek ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 725 mahalleden 374'nün yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele çalışmalarının 295 iş makinesi ve 86 ekiple sürdürüldüğü bildirildi. Kar yağışı nedeniyle bazı mahallelerde elektrik ve telefon hatlarında da arızalar meydana geldiği belirtildi. Çorum'da da kar yağışı nedeniyle 370 köy yolu alışama kapandı. Sungurlu, Oğuzlar ve Mecitözü İlçeleri'nde kar kalınlığı 30 santime ulaştı. Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin kar mücadelesinin sürdüğü belirtildi.

KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILMAYA ÇALIŞIYOR

Amasya'da kar yağışı nedeniyle nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken çocuklar ise karın keyfini yaşadı. Amasya kent merkezi ile Merzifon, Hamamözü, Gümüşhacıköy, Taşova İlçeleri'nde 48 köy yolu alışıma kapandı. İl Özel İdaresi ekiplerinin kapanan köy yollarını açmak için çalışmaları sürdürdükleri belirtildi.

SİNOP-BOYABAT KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ayrıca Sinop- Boyabat Karayolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Ahmet Muhip Dranas Tüneli mevkiinde buzlanma nedeniyle araçların zincirle geçişi bile mümkün olmadı. Ekipler kapanan yolun açılması için kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Ayrıca Sinop'un Saraydüzü İlçesi'nin tamamında Boyabat, Durağan ve Dikmen İlçelerinde taşımlı eğitim yapılan köy okullarında okullar bir gün tatil edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orta Karadeniz'de Köy Yolları Kardan Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement