Ortaca Belediyespor: 2 - İzmirspor: 2 - Son Dakika
Yerel

Ortaca Belediyespor: 2 - İzmirspor: 2

Ortaca Belediyespor: 2 - İzmirspor: 2

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup karşılaşmasında Ortaca Belediyespor, kendi sahasında İzmirspor ile 2-2 beraber kaldı.

06.03.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup karşılaşmasında Ortaca Belediyespor, kendi sahasında İzmirspor ile 2-2 beraber kaldı.

19 hafta mücadelesinde en yakın rakibi İzmirspor'u ağırlayan Ortaca Belediyespor, maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynamasına ve 2-0 geriye düşmesine rağmen, 2. yarıda kazandığı gollerle puan farkının açılmasını önledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın ilk yarsına rakibi ile olan 3 puanlık farkı kapatmak için hızlı başlayan Ortaca, oyun üstünlüğünü elinde tutarak rakibine baskı kurdu. Maçın 20. Dakikasında Ortaca'nın yabancı oyuncusu Patrick Kamgaing, rakibine yaptığı mücadele sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Ortaca'nın 10 kişi kalması ile oyunda dengeyi kuran İzmirspor, geliştirdiği üst üste ataklar ile ev sahibi takımın kalesinde tehlikeler yarattı. Maçın 36. Dakikasında İzmirspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasında önünde bulduğu topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderen İrfan Akgün takımını 1-0 öne geçirdi.

Rakibinin 10 kişi kalması ile oyun hakimiyetini eline geçiren İzmirspor, farkı açmak için Ortaca kalesine yüklenmeye devam etti. Maçın 41. Dakikasında İzmirspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahası içine yapılan ortada kafa vuruşu ile topu ağlara gönderen Fehmi Mert Girmeç, durumu 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın ilk yarısı İzmirspor'un bulduğu 2 golle rakip takımın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın 2. Yarısına Ortaca Belediyespor, forvet oyuncusu Mohammed Sumaila'i oyuna alarak başladı. Sumaila'i güçlü fiziği ile İzmirspor, defansını rahatsız ederken, Ortaca Belediyespor 10 kişi mücadele etmesine rağmen oyun hakimiyetini tekrar eline geçirdi.

Ligdeki en yakın rakibi ile puan farkının açılmasını istemeyen Ortaca üst üste geliştirdiği ataklar ile etkili olurken, 2-0'ı korumak isteyen İzmirspor, kontra ataklar ile etkili oldu. Maçın 70. Dakikasında Ortaca'nın geliştirdiği atakta toplu ağlara gönderen Yusuf Asa farkı bire indirerek durumu 2-1'e getirdi.

Bulduğu golle umutlanan Ortaca Belediyespor, bir kişi eksik mücadele etmesine rağmen gol bulmak için ataklarına devam etti. Maçın 86. Dakikasında gelişen Ortaca Belediyespor, atağında ceza sahası içinde boşta kalan topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderen takım kaptanı Semihcan Aslan durumu 2-2'ye getirdi.

Bu sonuçla Ortaca Beledispor, puanını 16'ya çıkarırken, İzmirspor'da 19 puana yükseldi.

Avantaj yakalayacakları haftada alınan beraberliğin kendilerini üzdüğünü söyleyen Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Göksel Özdemir, "maça başlamadan önce planlarımız farklıydı ama futbol böyle bir oyun maç içerisinde planlar değişiyor. 10 kişi kalmamız ve 2 gol yememiz her şeyi bizim aleyhimize çevirdi. Devre arasında oyuncularım ile bu maçın 10 kişi olsa da çevrilebileceğini konuştuk. Ufak dokunuşlar yaparak, 2. Yarı risk aldık. 2 gol bulduk. Tek üzüntüm avantaj yakalayacağımız hafta bunu değerlendiremedik. 1 haftayı boşa geçirmiş olduk. Önümüzdeki haftalara bakacağız" diye konuştu.

ORTACA BELEDİYESPOR: Gökhan Yılmaz, Semihcan Aslan, Uğur Çakın, Hicabi Demir (Mohammed Sumaila 45.dk), İdris Yalçın, Mert Mustafa Kabaş, Sercan Sakarsu, Yusuf Çelik, Patrick Kamgaing, İnan Karabulut (Emrah Görkem Alp, 60.dk), Yusuf Asa

YEDEKLER: Erce Uslu, Gökhan Kabayel, Emrah Görkem Alp, Ahmet Özgür Elmas, Mohammed Sumaila, Fatih Çelebi, Deniz Yumurtacı

İZMİRSPOR: Sertaç Mutludağ, Muhammet Alagaş (Durmuş Erol, Dk. 67) İrfan Akgün (Caner Akgün Dk. 75), Caner Sösuncu, Emrullah Sarıhasanoğlu, Ahmet Faruk Alataş (Semih Aral Dk. 80), Umut Altınışık, Ahmet Tüzün, Fehmi Mert Girmeç, Emrecan Kuca, Musa Yiğit

YEDEKLER: Samet Yanık, Orhun Kaan Ergen, Erhan Kavazoğlu, İrfan Bural, Semih Aral, Caner Akgün, Durmuş Erol

STAD: Ortaca Ahmet Ateş

KIRMIZI KART: Patrick Kamgaing (Dk. 20 Ortaca)

SARI KARTLAR: İdris Yalçın (Dk. 52, Ortaca) Mohammed Sumaila (Dk. 86, Ortaca) Semihcan Aslan (Dk. 87, Ortaca) Gökhan Yılmaz (Dk. 88, Ortaca), Fehmi Mert Girmeç (Dk. 71 İzmir)

GOLLER: İrfan Akgün (Dk. 36 İzmir), Fehmi Mert Girmeç (Dk. 41 İzmir), Yusuf Asa (Dk. 70 Ortaca), Semihcan Aslan (Dk. 86) - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca Belediyespor: 2 - İzmirspor: 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement