Ortaca Bu da Yüzer Bahçe - Son Dakika
Güncel

Ortaca Bu da Yüzer Bahçe

Ortaca Bu da Yüzer Bahçe

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan Taner Yalılı, çeşitli çiçek ve sarmaşık türüyle donattığı teknesini çiçekçiye çevirdi.

15.04.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde yaşayan Taner Yalılı, çeşitli çiçek ve sarmaşık türüyle donattığı teknesini çiçekçiye çevirdi. Botanik bahçesini andıran tekne, başta turistler olmak üzere görenlerin beğenisini topladı. Dünyaca ünlü Dalyan Kanalı'nda gezi teknesi işleten turizmi evli ve iki çocuk babası 43 yaşındaki Taner Yalılı, farkındalık yaratmak ve müşteriye daha hizmet amacıyla teknesini botanik bahçesine döndürdü. Bahçeyi andıran teknenin kanalda ilerleyişini görenler ilgiyle bakarken; yüzen bahçe, başta turistler olmak üzere vatandaşların beğenisini topladı.

7 SARMAŞIK TÜRÜYLE 30 ÇEŞİT ÇİÇEK

Böyle bir uygulamayı neden yaptığını anlatan işletmeci Taner Yalılı, şöyle konuştu:

"Çocukluğumuzdan beri turizm sektörünün içindeyiz. Her geçen gün turizm kötüye gidiyor. Ben de daha iyi hizmet vermek için böyle düşündüm, yaptım. 11 metrelik teknedeki uygulamam yaklaşık 130 bin liraya mal oldu. İçinde bir römork toprak var. 7 çeşit sarmaşık türü ve bunun yanı sıra 30 çeşitte çiçek ve ağaç türü var. Dalyan genelinde 600 tekne var. Bir farklılık olsun istedim. Oturma guruplarının arasına ve teknenin yan kısımlarında peyzaj çalışması yaparak gördüğünüz hale getirdim. Teknemize yabancılar ve düğün fotoğrafçılarından çok talep var. Özellikle kanal içinde turlar düzenliyorum. Bildiğim kadarıyla da bir örneği daha yok" Dalyan'da yaşayan İngiliz Maria Jonker, "Taner arkadaş, bir ilke ve çok güzel bir işe imza atmış. İnsan teknede dolaşırken kendini huzurlu hissediyor" dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca Bu da Yüzer Bahçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement