Ortaca CHP 92. Yılını Sade Bir Törenle Kutladı - Son Dakika
Yerel

Ortaca CHP 92. Yılını Sade Bir Törenle Kutladı

Ortaca CHP 92. Yılını Sade Bir Törenle Kutladı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları artan terör olayları nedeniyle buruk kutlandı.

09.09.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları artan terör olayları nedeniyle buruk kutlandı.

CHP Ortaca İlçe Yönetimi Atatürk anıtına çelenk koyarken, terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle kutlamaların iptal edildiği açıklandı.

Ortaca Tören alanında, Atatürk anıtına çelenk koyma törenine Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı.

Saygı duruşunun ardından CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, yaptığı açıklamada; "9 Eylül 1923, Kurtuluş Savaşı'ndan kararlılığı, azmiyle başarıyla çıkan bağımsızlığı ve özgürlüğü için küllerinden doğan bir milletin sözcülüğünü yapacak Cumhuriyet Halk Partisi'nin doğduğu tarihtir. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve en köklü partisidir. 1923 yılından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini, sosyal demokrat hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, çağdaşlaşmayı savunan tek partidir. Kuruluş ilkelerine günümüze kadar sahip çıkan Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten gelen tecrübesi, Türk Milleti'nden aldığı destekle gelecek de de Türkiye Cumhuriyeti'nin koruyucusu ve savunucusu olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan Cumhuriyet Halk Partisi, 92 yıllık siyasi hayatında birçok siyasi parti ile demokrasi mücadelesi vermiş ve rakipleri siyasetten silinmesine rağmen varlığını, çizgisini korumuştur. Cumhuriyet Halk Partisi bir kültür, bir anlayış, bir iradedir. Temelleri bütün Anadolu'da kökleşen, milletin hür iradesinin sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin partisi olmaya devam edecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca CHP 92. Yılını Sade Bir Törenle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement