Ortaca'da Kanal Kıyısında Temizlik - Son Dakika
Güncel

Ortaca'da Kanal Kıyısında Temizlik

Ortaca\'da Kanal Kıyısında Temizlik

Ortaca'da kanal kıyısında temizlikMuğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Turizm Haftası etkinliği için Dalyan Mahallesi'ndeki kanalın kıyısında ve sazlıklarda temizlik yapıldı.

21.04.2016 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca'da kanal kıyısında temizlik

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, Turizm Haftası etkinliği için Dalyan Mahallesi'ndeki kanalın kıyısında ve sazlıklarda temizlik yapıldı.

Dalyan'daki yerleşik yabancılar ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri öncülüğünde, Turizm Haftası kapsamında Dalyan Mahallesi'nde kanal kıyısında bugün temizlik yapıldı. Topluluk, saat 10.00'da İskele Meydanı'nda buluştu. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu da etkinliğe katıldı. Önceliklerinin bölgenin tanıtılması olduğunu belirten, koruyarak kullanmanın önemini vurgulayan Kaymakam Ürkmezer, "Burada yaşayan yerleşik yabancılar, turizm acenteleri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grupla, kanal temizliği yapalım dedik. Çevreye duyarlı olanların yanı sıra maalesef duyarsız olanlarda var. Biz o açığı kapatabilmek için bu etkinliği düzenledik. Hedefimiz gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak" dedi.

3 YIL ÖNCE SUYA DÜŞEN SANDALYEDE BULUNDU

Sonrasında teknelerle kanala açılan gönüllüler, sazlıklardaki atıkları temizledi. Dalyan Dive Center ve Dalyan Euro Dive dalgıçları ile birlikte üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan sekiz dalgıç, kanalda dip temizliği yaptı. Temizlikte, sazlıkların arasından pet şişe ve plastik atıklar çıktı. Su altında ise çok sayıda araba lastiği, şişe, kasa, battaniye ve plastik atık bulundu. Atıkları gören turistler şaşkınlıklarını gizleyemedi. İskelede bulunan bir restoranın sahibi üç yıl önce düşen sandalyesini suyun altından çıkartan dalgıçlara teşekkür etti. İşletmeci Serdar Puşur, geçen zamanda midyelerle kaplanan sandalyesiyle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Sandalyeyi restoranının önünde sergileyeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement