Ortaca'da Kutlu Doğum Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Kutlu Doğum Bilgi Yarışması

Ortaca\'da Kutlu Doğum Bilgi Yarışması

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenen ortaokul öğrencileri arasındaki ödüllü bilgi yarışması büyük ilgi gördü.

17.04.2013 11:31  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenen ortaokul öğrencileri arasındaki ödüllü bilgi yarışması büyük ilgi gördü.

2013 yılı "Kutlu Doğum Haftası" münasebetiyle düzenlenen yarışmaya; Atatürk Ortaokulu, Aydınlar Ortaokulu, Dalyan Naciye Tınaztepe Ortaokulu, Eskiköy Ortaokulu, Ekşiliyurt Şehit Er G. Çelik Ortaokulu, Güzelyut Şehit Asteğmen Tayyar Milat Ortaokulu, Ortaca Ortaokulu, Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Yarışma katılan öğrenciler karma guruplar halinde oluşturuldu. Yapılan bilgi yarışmasında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi ve Din kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden dörder sorudan toplam 20 soru oluşturuldu. Hazırlanan soruları, öğrenciler test şeklinde cevapladı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bilgi yarışmasında Beyazlar Grubu 85 puanla birinci; Lilalar Grubu 80 puanla ikinci; Yeşil Grup ise 75 puanla üçüncü oldu.

Ortaca Ortakulu Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda yapılan bilgi yarışmasında konuşan Ortaca Müftüsü Dr. İbrahim Özler, "Müftülük olarak ilçede ilk defa ödüllü bilgi yarışması düzenlememizdeki amacımız; öğrencilerin bilgilerini ölçmek olmadığını, onların daha fazla kaynaşmalarına vesile olmak ve moral seviyelerinin daha yüksek olmasına katkı sağlamaktı" dedi.

Sekiz ortaokuldan yirmidört öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı ve ter döktü. Yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ise ödüllerinin düzenlenecek olan programda takdim edileceği belirtildi. Program toplu halde çekilen hatıra fotoğrafının ardından İlçe Müftülüğü tarafından yapılan ikramlarla sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Kutlu Doğum Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement