Ortaca'da Mehteran Eşliğinde Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Yerel

Ortaca'da Mehteran Eşliğinde Demokrasi Nöbeti

Ortaca\'da Mehteran Eşliğinde Demokrasi Nöbeti

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetlerinde Ortaca’da vatandaşlara destek verdi.

05.08.2016 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetlerinde Ortaca'da vatandaşlara destek verdi.

Ortaca tören alanında toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı söyledi. Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, şehitler anısına ilahi okudu, dua etti.

15 Temmuz akşamı yaşananları ve Türk Milletinin yazmış olduğu bu destanı unutturmamak için çaba sarf ettiklerini belirten Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, "Tek sevdamız var bu bayrağa layık, bu vatana layık fertler olmak, tarihe hep beraber şahitlik ediyoruz. Bizlere destek olan, Milletin yazmış olduğu bu kahramanlık destanına destek veren herkese teşekkür ediyorum. Milletin geleceğini ve umudunu çalmaya çalıştılar 15 Temmuz akşamı, bu millet bayrağına ve Cumhuriyetine ne kadar sevdalı olduğunu tüm Dünya'ya gösterdi. Hala şaşkınlıkla izliyorlar, bu millet tankın altına nasıl yatar diye. Onların 10 yılda oluşturmaya çalıştıkları algı 1 gecede yıkıldı. 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir millet kahramanı olduğunu gösterdi. 15 Temmuz akşamı birilerinin hayal kırıklığına uğradığı ama millet sevdalılarının, vatan aşıklarının sevindiği gecedir." diye konuştu.

15 Temmuz gecesinin sıradan bir zaman dilimi olmadığını tarihe geçen bir milat olduğunu söyleyen Vali Amir Çiçek, " Nasıl ki Çanakkale Zaferi'nde Mehmet Akif Ersoy'un dediği bedrin aslanları destan yazdıysa, 15 Temmuz gecesi de siz değerli vatandaşlar tarihe destan yazdınız. Tarihe altın harflerle yazılan bu gece de demokrasiyi, Türkiye Cumhuriyetini, bayrağı ve vatanın bütünlüğünü koruma, milletin birliği ve dirliğini devam ettiren, ezanların, selaların susmamasını sağlayan sizler oldunuz. 15 Temmuz akşamının kahramanları sizlersiniz." şeklinde konuştu.

Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da Marmaris'te yaşadıklarına şahit olduğunu dile getiren Vali Çiçek, "Sevgili Ortacalılar görüyorum ki demokrasiye sonuna kadar sahip çıkıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, milli mücadelede canını veren şehitlerimiz Türkiye Cumhuriyetine demokrasiyi getirdi. Demokrasimizi bugüne kadar yaşattık bundan sonra da yaşatacağız. Pazar günü son demokrasi nöbetini tutacağız." dedi.

Vali Çiçek sokağa inenlerin kahraman olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; "Devletimizi yok etmek, bayrağımızı indirmek, bizi birbirimize düşürüp Türkiye Cumhuriyeti'nin bu coğrafyadan yok olmasını isteyenlere karşı, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emri ile meydanlara inen sizlerin bu hareketi unutulmayacak ve gelecek nesiller sizi en iyi şekilde anacaktır. Sizler birer kahramansınız. Vatanını, bayrağını, milletini en iyi şekilde korurum diyerek tankların önüne yatan vatandaşlarımız sayesinde Türkiye Cumhuriyeti varlığını devam ettirmektedir. O gün sokaklara, meydanlara inen bütün vatandaşlarımız birer kahramandır."

Demokrasi nöbetinde vatandaşlara Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca Belediye Başkan Vekili Süleyman Dağdelen, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca'da Mehteran Eşliğinde Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement