Ortaca Depolama Tesisi Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Ortaca Depolama Tesisi Sözleşmesi İmzalandı

Ortaca Depolama Tesisi Sözleşmesi İmzalandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe ile yapılacak Ortaca Meyve Sebze Tarım Satış Kooperatifi’nin işletme, paketleme ve depolama tesisi sözleşmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapıldı.

21.08.2015 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yüzde 50 hibe ile yapılacak Ortaca Meyve Sebze Tarım Satış Kooperatifi'nin işletme, paketleme ve depolama tesisi sözleşmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleme kararı çıkan Ortaca Meyve Sebze Kooperatifi, soğuk hava deposu projesinin sözleşmesi imzalandı. Narenciye üretiminde lokomotif sayılan Ortaca ilçesinde yapılması planlanan soğuk hava deposu için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal kalkınma fonu tarafından yüzde 50 hibe desteği alınmıştı. Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yaptığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırım Projeleri Kapsamında 10. Etap'ta kabul edilen başvuruların sözleşmelerinin imzalanmasına devam ediliyor. 10. Etap'ta Muğla'da kabul edilen 12 başvuru arasında yer alan S.S. Ortaca Meyve Sebze Tarım Satış Kooperatifi ile yeni tesis olarak kurulacak İşleme Paketleme ve Depolama Tesisi için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici ile Kooperatif yetkilileri arasında imzalandı.

Ortaca Meyve Sebze Kooperatifi tarafından hazırlanan 3 bin 100 metrekarelik alanda Devlet Kırsal Kalkınmadan Projesi ile paketleme ve soğuk hava depoları yapılacak. Paketleme tesisi Bin 350 metrekare, soğuk hava depolama kısmı ise 2 bin 200 metrekare olarak planlanıyor. Soğuk havada 350 ton civarında ürün depolanabilecek. Paketleme kısmında da 5 bin ton ürün işlemesi planlanıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaca Depolama Tesisi Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement