Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman'da Zirai Don (2) - Son Dakika
Güncel

Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman'da Zirai Don (2)

Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman\'da Zirai Don (2)

Öğlen GÜNEŞİNE RAĞMEN TAMAMEN ÇÖZÜLMEDİ Muğla'nın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle yaşanan don, gündüz havanın ısınmaya başlamasına rağmen tamamen çözülmedi.

09.01.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğlen GÜNEŞİNE RAĞMEN TAMAMEN ÇÖZÜLMEDİ

Muğla'nın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle yaşanan don, gündüz havanın ısınmaya başlamasına rağmen tamamen çözülmedi. Akşam havanın soğumasıyla birlikte tekrar don beklenirken, üreticiler soba gibi çeşitli yöntemlerle narenciye ürünleri ile domates seralarını korumak için önlem almaya başladı.

NARENCİYE ÜRETİCİSİ DERTLİ

Narenciye üreticisi Osman Demirel, "Öğlen sonu olmasına rağmen ağaçlardaki meyvede oluşan don çözülmüş değil. Portakalların içi buz. Bu buz çözüldüğü zaman da meyve hiçbir işe yaramaz. Ağaçlar tamamen bitmiş durumda. Önümüzdeki yıl bu ağaçlarda meyve rekoltesi yarı yarı yarıya düşecektir. Ne yapacağımız bilemiyoruz" dedi. Bir diğer portakal üreticisi Öner Gümüş, "Yan bahçede olmayan sulama sistemi, benim bahçemde var. Diğer bahçelere göre yüzde iki daha az zararımız var. O da meyvede değil, sadece ağaçtaki zararı tolere ediyor. Her şeye, gübreye ve ilaçlara zam olmasına rağmen ürünlerimizin fiyatları aynı. Bir de bu don olayı olunca tamamen zarardayız. Sigorta olsa da çok faydası yok. O da her sene üst üste olduğu zaman katlama yapıyor. Önümüzdeki yıl sigorta yaptırabilmemiz bile zor. Birçok çiftçi narenciyeyi söküp susam ve buğday ekmeyi düşünüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. Ürünler dalda kaldı. Şu an bir kasa portakal 1 lira 50 kuruş. Çiftçi perişan. Şu an bu bölgedeki malların yüzde doksanı satılmadı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman'da Zirai Don (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement