Ortaca ve Dalaman'da Evler ile Tarım Arazilerini Su Bastı - Son Dakika
Güncel

Ortaca ve Dalaman'da Evler ile Tarım Arazilerini Su Bastı

Ortaca ve Dalaman\'da Evler ile Tarım Arazilerini Su Bastı

Ortaca ve Dalaman’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle narenciye bahçelerini ve bazı evleri su bastı.

11.01.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaca ve Dalaman'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle narenciye bahçelerini ve bazı evleri su bastı. Evlerinin bahçesi ve ahırları sular altında kalan vatandaşlar suları kendi imkanları ile tahliye etti.

Güzelyurt mahallesi sakinleri yetkililerin önlem alması konusunda yardım istediler. Hilmi Orhan isimli vatandaş, "Dün gece kuvvetli yağmur yağdı. Halimizi görüyorsunuz. Muhtara, belediyeye bildirdik ama gelen giden olmadı. Nasıl bir çare bulacaklarını bende bilmiyorum. Bize bu konuda yardımcı olsunlar" dedi.

Sedat Kanat ise, "yıllardan beri var biz bu sorunu çekiyoruz. Defalarca muhtarlarımıza söyledik olmuyor. Sorun var diyorlar. İneklerimiz suyun altında kaldı. Slajım suyun içinde kaldı. Su çekilmediği için devamlı mağdur durumdayız. Yetkililere iletiyoruz kimse bir çare bulamadı. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Dalaman Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 24 saatte metrekareye Dalaman'da 123, Ortaca'da ise 67 kilogram yağış düştü. Yağışların aralıklarla devam edeceği öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ortaca ve Dalaman'da Evler ile Tarım Arazilerini Su Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement