Ortadoğu'nun "Yardım Meleği": Türkiye - Son Dakika
Yerel

Ortadoğu'nun "Yardım Meleği": Türkiye

Tarihin her döneminde mazlum halkların yanında yer alan Türkiye, IŞİD'in saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli sığınmacıyı misafir ediyor Suriyeli Hasan: "Allah Türkiye'ye güç kuvvet versin"

20.09.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL FİDAN - Ortadoğu'daki mazlum halklara yardım elini uzatan Türkiye, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçan binlerce Suriyeli sığınmacıya kapılarını açarak dünyaya adeta insanlık dersi verdi.

Tarihin her döneminde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtaç halkların yanında duran Türkiye,  Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacılara, İsrail'in Gazze saldırılarında mağdur olan Filistinlilere ve IŞİD'in Irak'taki saldırıları sonucu yardım bekleyen Yezidilere kucak açtı.

Türkiye, Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle indirilmesine de her platformda tepki gösterdi.

Suriyeli sığınmacılar için birçok ilde konaklama merkezleri oluşturan Türkiye, misafirleri için yaklaşık 4 milyar dolar harcadı. İsrail'in Gazze saldırılarında da Filistinlilerin yanında olduğunu gösteren Türkiye, buradaki yaralıları uçakla getirerek tedavilerini sağladı.

Son olarak IŞID ile PYD arasında çıkan çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeliyi misafir eden Türkiye, dünyada kimsenin cesaret edemediği bir "yardım yükünün" altına elini koydu.

Suruç ilçesindeki bir okula yerleştirilen Suriyeliler, kendilerine yardım eden Türk yetkililere teşekkür etti.

Tel Abyad'a bağlı Karaluk köyünden kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Hatun Kidda, AA muhabirine yaptığı açıklamada korku dolu günlerin ardından kaçmaya karar verdiklerini söyledi.

Sınırı geçmelerine izin verildiğinde "cennete girmiş" gibi sevindiğini ifade eden Kidda, "Ne diyeceğimi bilemiyorum aç ve susuzluktan sonra burada olmak bir mucize, yeniden doğdum. Allah Türklerden razı olsun" dedi.

Yolda geldiklerinde Türk askerlerinin kendilerine su ve yiyecek verdiğini belirten Ahmet Hasan ise "Umarım bir gün topraklarımıza geri dönebiliriz, bundan sonra zor bir dönem bizi bekliyor. Allah Türkiye'ye güç kuvvet versin" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu'nun 'Yardım Meleği': Türkiye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement