Ortaköy'deki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Ortaköy'deki Terör Saldırısı

Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 5 şüphelinin, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile irtibatlı oldukları ve terör örgütü DEAŞ'ın Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evlerinde kaldıkları belirtildi.

15.02.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 5 şüphelinin, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile irtibatlı oldukları ve terör örgütü DEAŞ'ın Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evlerinde kaldıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü, Ortaköy'deki saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheliler Ali Jameel Mohammed, Aysha Mohammed, Dina Alaa Eid Sayed Ahmed, Eyyüp Korkusuz ve fail Masharipov'un karısı Tene Traore'yi ifadelerini aldıktan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Savcı Kökçü'nün tutuklamaya ilişkin hazırladığı sevk yazısında, fail Abdulkadir Masharipov'un ifadesine değinilerek, terör örgütü DEAŞ'ın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kafir olarak görmesi nedeniyle Türkiye'ye cihat ilan ettiği ve bunu medya üzerinden açıkladığı kaydedildi.

Sevk yazısında, terör örgütü DEAŞ'in Türkiye'deki eylemlerinden sorumlu "Ebu Cihad" kod isimli örgüt mensubunun görevlendirmesi ve talimatı üzerine Reina saldırısının gerçekleştirildiği vurgulandı.

Şüphelilerden Ali Jameel Mohammed'in, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu ve "Ebu Yusuf" kod adını kullandığı belirtilen yazıda, Mohammed'in eylemin planlayıcısı ve talimatını veren örgütün Türkiye'deki eylemlerinden sorumlu "Ebu Cihad" kod adlı şüpheli ile doğrudan irtibatlı olduğu vurgulandı. Şüpheli Mohammed'in, Ortaköy'deki saldırının ardından fail Masharipov ile buluşup gizlenmesini sağladığı, ayrıca saklandığı evin ihtiyaçlarını ve masraflarını karşıladığı aktarılan yazıda, şüpheli Ali Jameel Mohammed'in, Tene Traore ile saldırgan Abdulkadir Masharipov'un dini nikahını kıydığı belirtildi.

Şüpheli Eyüp Korkusuz'un, DEAŞ terör örgütünün güvenli evlerinden sorumlu sözde emir düzeyinde faaliyet gösteren mensubu olduğu ve eylemin planlayıcıları arasında yer aldığı bildirilen yazıda, soruşturma kapsamında tutuklanan Abdurrauf Sert'in de şüpheli Eyyüp Korkusuz'un yardımcısı olduğu aktarıldı. Yazıda, Korkusuz'un örgüt içinde "Ebu Katade" kod adını kullandığı ifade edildi.

Şüpheli Tene Traore'nin, eşi Masharipov ile Esenyurt'daki evde gözaltına alındığı belirtilen yazıda, Fransız vatandaşı ve terör örgütü DEAŞ'ın mensubu olan Traore'nin, Suriye'deki çatışma bölgelerine geçmek amacıyla Türkiye'ye geldiği anlatıldı. Yazıda, Traore'nin, eşi Masharipov ile Fransızca'dan Rusça'ya, Rusça'dan Fransızca'ya çeviri yapan "Google Translate" kullanarak anlaştığı aktarıldı.

Şüpheli Aysha Mohammed'in Somali vatandaşı olduğu, Masharipov ile Esenyut'taki örgüt evinde yakalandığı, buraya da Suriye'deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla geldiği anlatılarak, Dina Alaa Eıd Sayed Ahmed'in ise Mısır vatandaşı olduğu, fail Masharipov ile Esenyut'taki örgüt evinde yakalandığı kaydedildi.

Sevk yazısında, tüm şüphelilerin "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklanmaları istenirken, şüpheli Ali Jameel Mohammed'in ayrıca 39 kez "kasten öldürme" suçundan tutuklanması talep edildi.

Ortaköy saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu 35 şüpheli tutuklanırken, 5'i adli kontrol tedbirli olmak üzere 7 şüpheli serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında bugüne kadar 42 şüpheli hakkında işlem yapılmış oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortaköy'deki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement