Ortaokul Öğrencilerine 'Hoşgörü' Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ortaokul Öğrencilerine 'Hoşgörü' Anlatıldı

Ortaokul Öğrencilerine \'Hoşgörü\' Anlatıldı

Malatya Valiliği tarafından yürütülen Malatya Değerler Eğitimi Projesi (MADEP) kapsamında Yeşilyurt 13 Şubat İmam-Hatip Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

26.03.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valiliği tarafından yürütülen Malatya Değerler Eğitimi Projesi (MADEP) kapsamında Yeşilyurt 13 Şubat İmam-Hatip Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Okul'da düzenlenen etkinlikte konuşan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, "Biz tarihte hoşgörüyü, yaşatan ve yaşayan bir milletiz. Malatya'mız hoşgörü noktasında önemli bir şehir. Birçok mezhep ve milliyetten insanlarla bir arada yaşıyoruz. Hatta başka dinlerden de komşu ve akrabalarımız var. Her insanı hoş görüp, saygı göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli ise sevgisiz bir milletin düşünülemeyeceğini ifade ederek, "İnsanları bir araya getiren ve bütün mahlukatı koruyan bir tek gemiye ihtiyaç vardır. İşte bu geminin adı sevgidir. İnsanlık alemi tarihsel süreç içerisinde ancak ve ancak sevgi denen bir kurum ile kurtulabilmiştir. Sevgisiz bir aile, sevgisiz bir millet, sevgisiz bir cemiyet asla ve asla düşünülemez" diye konuştu.

Malatya İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç, hoşgörünün yaraları tedavi eden bir merhem olduğunu dile getirdi.

Hoşgörünün şifa kaynağı olduğunu kaydeden Kılınç, "Bir yerde kardeşlik, hoşgörü, anlayış varsa o yerde huzur vardır" dedi.

Etkinliğe; Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yıldırım, Malatya İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, idareciler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokul Öğrencilerine 'Hoşgörü' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement