Ortaokul Öğrencisi Kızın Giydiği Elbise Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika
Dünya

Ortaokul Öğrencisi Kızın Giydiği Elbise Ortalığı Karıştırdı

Amerika'da ortaokul öğrencisi kız, giydiği elbisenin erkeklerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle müdüriyete gönderilmesi ülkede gündem oldu.

13.02.2016 13:38  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın Michigan eyaletinin Marshall kasabasında, Marshall Ortaokulu'nda yaşanan olayda 8. sınıf öğrencisi Madyson Fields okuluna gri svetşört, atkı ve siyah dar pantolon giyerek gitti. Sınıf öğretmenlerinden biri, Madyson'ın giydiği pantolonu tayt olarak tanımlayınca, 'erkeklerin dikkatini dağıttığı' gerekçesiyle genç kızı müdüriyete gönderdi.

TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ANNE ATEŞLEDİ

Bu olay Madyson'ın annesine yansıyınca, Brooke Fields isimli kadın yaşananları Facebook'tan paylaştı ve tartışmanın fitilini ateşledi. Küçük bir kasabada yaşanan bu olay bir anda ülke gündemine girdi. Tepkisini "bugün Marshall Ortaokulu'nda kızıma erkeklerin dikkatini dağıttığı söylenmiş. Bir öğrenci öğretmenin masasına çağrılmış, sınıfın önünde erkeklerin bakışları altında uyarılmış. Eğer evde olmasaydım kızım bütün gün okulda bekletilecekti. Bu yanlış" sözleriyle ifade eden anne, kızgınlığının kıyafet yönetmeliğine olmadığını, öğretmenin yaklaşımına ve üslubuna kızdığını ifade etti.


"BENDEN ÖZÜR DİLEDİLER"

Anne Brooke Fields daha sonra Marshall Ortaokulu müdürü David Turner'la ve söz konusu öğretmenle bir araya geldiğini sorunu çözüme kavuşturduklarını açıkladı. Fields, konuyla ilgili Facebook hesabından yaptığı ikinci paylaşımda, "Kızıma uygunsuz ifade şekli hakkında benden özür dilendi. Kıyafet yönetmeliğinin tekrar gözden geçirileceği ve değişikliğe gidileceği konularında konuştuk" ifadelerine yer verdi.

OKUL MÜDÜRÜ 'UZAKLAŞTIRMA' İDDİASINI YALANLADI

Okul müdürü Turner, anne Fields'ın Facebook mesajında paylaşmış olduğu kızının okuldan uzaklaştırma alacağı iddiasının doğru olmadığını söyledi. Müdür Turner, Madyson'ın sınıf öğretmeninin masasında tartışmaya konu olan olay hakkında 'başkalarının duymayacağı şekilde konuştuğunu', daha sonra müdüriyete gönderilerek kıyafetinin yönetmeliğe aykırı olmadığı genç kıza belirtildiğini ifade etti.

Marshall Ortaokulu'nun kıyafet yönetmeliğinde tayt giyildiğinde üzerini kapatacak ve dizlere gelecek şekilde örtülü olması maddesi yer alıyordu.


Ortaokul Öğrencisi Kızın Giydiği Elbise Ortalığı Karıştırdı

Son Dakika Dünya Ortaokul Öğrencisi Kızın Giydiği Elbise Ortalığı Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • hdpli: Güzel kariymiş 10 55 Yanıtla
  • Yiğit: Demek ki bizim lise ve orta okul öğrencilerini görseler okulu kapatırlar herhalde... 54 1 Yanıtla
  • yaban: bizimkiler giyinmio bile 50 4 Yanıtla
  • Tam isabet: Bu ne ki yaw. Bizim liselerde üniversitelerde neleri var. Çıplaklık medeniyetse biz timsali olduk halk olarak. 48 5 Yanıtla
  • xx: yine bizimkilerden daha adapli giyinmiss dunyanin genelinde adeletsizlik varr kimsenin basina birsey gelmeden anlamiyoo 46 3 Yanıtla
  • yibo: EYYY VATANDAŞ KİMİ DESTEKLERSEN DESTEKLE AMA CHP VE HDP DEN UZAK DUR...BUNLAR HAİNDİR.BUNLAR VATANA,BAYRAĞA,DİNE ZARAR VERİYOR...BUNLARA DESTEK VERENLERDEN YÜCE YARADAN İNŞALLAH HESAP SORACAK..... 13 18 Yanıtla
  • AKP,Li: chp kültürü amarikaya iyice yayilmis. 11 16 Yanıtla
  • kindar: Kıyafet düzgün fikir bozuk . 16 3 Yanıtla
  • TURKEY.: TURKIYEYE KURBAN OLUN LAN . 16 3 Yanıtla
  • izmirli: sen dedin ya tamam fikrimi değiştirdim salakmısın oğlum bırakın artık bu cahilliği komik duruma düşmeyin 12 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor
    12:01 Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor

    Hong Kong'da düzenlenen bir dostluk maçında Lionel Messi'nin sahaya çıkmaması büyük tepki çekti. Maçın organizatörleri, bilet ücretlerinin yüzde 50'sini iade etme kararı aldı. Biletleri resmi kanallardan satın alan müşterilere iadeler 12 Nisan 2024 tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek. Organizatörler, iade işlemleri hakkında bilgi vermek için müşterilerle iletişime geçecek.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.


Advertisement