Ortaokulda Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Ortaokulda Deprem Tatbikatı

Ortaokulda Deprem Tatbikatı

Kırşehir’de deprem haftası nedeni ile Sebahat Osman Yalçınkaya Ortaokulunda ’Sivil Savunma İkaz Alan Tatbikatı’ yapıldı.

02.03.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de deprem haftası nedeni ile Sebahat Osman Yalçınkaya Ortaokulunda 'Sivil Savunma İkaz Alan Tatbikatı' yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinin ilgi ile izlediği tatbikatta deprem anında yapılması gerekenler öğrencilere birebir de deprem örnekleri ile birlikte anlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirmede, "Tatbikatlarda sanki deprem yada acil bir afet varmış gibi gerçeğine uygun şekilde çalışmalar yapılır. Depremler bilgisizce önlem alınması gerekli olan durumlar değildir. Deprem anında ne yapmamız ve nasıl davranmamız gerekliliği konusunda bilgili ve bilinçli olmalıyız" denildi.

Tatbikata katılan Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı öğrencilerimizin bilinçlenmesi için tatbikatların devam edeceğini söyledi. Elmalı, "Kırşehir Birinci derecede deprem bölgesi olması hasabi ile mutlaka depremler ve oluşumları hakkında bilgili olmalıyız. Deprem Haftası boyunca okullarımızda tatbikatlarımız devam edecek. Gerçeğini aratmayan tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Gerçeğini aratmayan tatbikata öğrencilerde katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortaokulda Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement