Oruçtan Dolayı Tekstil Atölyeleri Gece Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Oruçtan Dolayı Tekstil Atölyeleri Gece Çalışıyor

Batman'da bir firma, işçilerin talebi üzerine çalışma saatlerinde düzenlemeye giderek "ramazan mesaisi" getirdi.

24.06.2015 17:33  Güncelleme: 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da bir firma, işçilerin talebi üzerine çalışma saatlerinde düzenlemeye giderek "ramazan mesaisi" getirdi.Firma temsilcisi Yılmaz Cuci, 80 çalışanın talebi doğrultusunda mesai saatinde değişiklik yaptıklarını belirterek, uygulamadan hem yöneticilerin hem de işçilerin memnun olduğunu söyledi.Mesainin ramazan boyunca saat 21.30 başladığını ve 05.30 sona erdiğini kaydeden Cuci, "40 derece sıcaklık dolayısıyla ramazanda çalışma saatlerini geceye kaydırdık. İşçilerimiz, gündüz rahat bir şekilde oruçlarını tutuyor, gece de işlerini yapıyor" dedi.İşçi Hüseyin Çetin ise ramazan ayında gece mesaisi getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde demircilik, fırıncılık ve inşaat işçiliğiyle ekmeğini kazananlar çalışmaya devam ediyor. Sur ilçesindeki atölyelerde demirci ustaları, molalarda üzerilerine su dökerek serinlemeye çalışıyor.Demirci ustası Recep Güneş yaptığı açıklamada, günde 12 saat ter dökerek tarım malzemeleri ürettiklerini, hasat dönemi olması nedeniyle talebi karşılamak için yüksek sıcağa rağmen çalışmak zorunda kaldıklarını söyledi. Güneş, şöyle konuştu.

''BU SICAKTA HEM ORUÇ TUTUYORUZ HEMDE ÇALIŞIYORUZ''

"Bu sıcakta hem oruç tutuyoruz hem de çalışıyoruz. Çalışmazsak ekmek parası bulamıyoruz. Bu nedenle hava sıcaklığının yanı sıra yüksek ateşin yaydığı sıcağa rağmen üretime devam ediyoruz. Üzerimize su dökerek serinlemeye çalışıyoruz ancak o da kısa sürede buharlaşıyor."Yenişehir ilçesinde fırıncılık yapan Sedat Elazığ ise yaz mevsiminde bile yüksek ısıdaki fırın karşısında çalıştıklarını belirterek, "Evimize ekmek götürmek zorundayız. Bunun için mecburen çabalıyoruz. Allah oruç tutan bütün kardeşlerimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

İnşaat işçileri Siirt 100. Yıl Yüzme Havuzu Tesislerinin inşaatında çalışan işçiler de yüksek sıcaktan etkilendiklerini dile getirdi. İnşaat işçisi Çetin Güngör, çalışmak için Gaziantep'ten Siirt'e geldiğini ifade ederek "Çocuklarımızın rızkı için çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi yüksek sıcakta hem çalışıp hem de ibadetimizi yapıyoruz" dedi.

Oruçtan Dolayı Tekstil Atölyeleri Gece Çalışıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oruçtan Dolayı Tekstil Atölyeleri Gece Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement