Os X Yosemite'de Yavaş Animasyonlar Nasıl Düzeltilir? - Son Dakika
Teknoloji

Os X Yosemite'de Yavaş Animasyonlar Nasıl Düzeltilir?

Os X Yosemite\'de Yavaş Animasyonlar Nasıl Düzeltilir?

Yeni işletim sistemiyle alakalı ipuçlarına devam ediyoruz.

29.01.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Şu anda Yosemite yüklü olarak kullandığım eski bir MacBook Air'ım var. Kullanıcı arayüzüde animasyonlar bir şekilde yavaş olduğunu hissettiriyor. Hatta bir arkadaşım yeni aldığı iMac'inde de şikayetçi olduğum yavaş animasyonu dile getirdi. Bu konuda biraz araştırma yapınca güya Apple Store'da çalışan birinin söylediği çözüm kullanıcılar arasında tavsiye edilmiş.


Yosemite'de System Preferences/Accessibility/Display seçeneklerine girince Increase Contrast'a tik atmanız yeterli. Türkçe kullanıyorsanız Sistem özellikleri/Erişilebilirlik/Ekran kısmından ulaşabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra Mac biraz daha kendine geldi, hızlandı. Zaten forumlarda okuduğum kadarıyla çoğu kullanıcı hızlanma olduğunu belirtiyor. Ancak bunu yapınca sevgili Jony Ive'in Yosemite'ta sunduğu şeffaflık bazı etkilerini kaybediyor ve keskinlik hakim oluyor. En azından verimlilik artıyor.



Eğer ben ve başka kullanıcılar gibi arayüzdeki yavaş animasyonlardan şikayetçiyseniz kontrastı arttırma yoluna gidebilirsiniz. Ama şeffaflıktan vazgeçmeniz gerekiyor ve biraz daha keskinliğe alışmanız lazım.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Os X Yosemite'de Yavaş Animasyonlar Nasıl Düzeltilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement