Osb'de Yeni Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

Osb'de Yeni Dönem Başladı

Osb\'de Yeni Dönem Başladı

Ünye Organize Sanayi Bölgesi(OSB) için çalışmalar Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından bugün resmen başlatıldı.

29.11.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Organize Sanayi Bölgesi(OSB) için çalışmalar Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından bugün resmen başlatıldı.

Ünye Sanayi ve Ticaret odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Ordu Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediye Başkanlığı Adına Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret Odası Başkanlığı adına ise Başkan Durmuş Zor ve Arif Ergün, Yikop adına ise Namık Kemal Uzunlar katıldı.

Toplantıda konuşan Mustafa Çöpoğlu, "Bilindiği gibi uzun yıllar uğraş verilen Ünye OSB için Cevizdere'deki alan olmayınca buranın kamulaştırma bedelini büyükşehir olarak 2.578.480 liralık borç ödenerek yeni yerin kurulmasının önünü açtık. Böylelikle Killik mevkiindeki yaklaşık 55,77 hektar büyüklüğünde ki alan Ünye OSB olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca 26 Eylül 2016 tarihinde yer seçimi kesinleşmiştir. Hızlı ilerleyen OSB için Kuruluş protokolümüz yüzde 40 YİKOP (6 üye), yüzde 26 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı (4 üye), yüzde 20 Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (3 üye), yüzde 14 Ünye Belediye Başkanlığı (2 üye) olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Ünye OSB alanının kamulaştırılabilmesi için gerekli olan "kamu yararı kararı" ve 2017 yılı yatırım programına alınması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Çöpoğlu, "Hedefimiz OSB'nin 2017 yatırım planına alınması, çünkü çok geç kalınmış bir olay hepimiz farkındayız. İsteğimiz Cevizdere'de yaşadığımız sıkıntıları burada yaşamamak, bunun içinde yönetim olarak bu konularda tecrübeli olan Ordu ve Fatsa OSB'sinden tecrübeli olan Olgun Topkaya'yı bu çalışmalarımızın başına getirdik. Amacımız kaybettiğimiz yılları bir an önce geri kazanmaktır" açıklamasında bulundu.

(HA-SLH-Y) - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osb'de Yeni Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement