Osb İrmaları, Söke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Osb İrmaları, Söke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Başladı

Osb İrmaları, Söke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Başladı

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde boy göstermeye başlayan dev yatırımlar Söke ekonomisine can vermeye başladı.

04.08.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde boy göstermeye başlayan dev yatırımlar Söke ekonomisine can vermeye başladı.

Özellikle istihdam yönünden Söke'ye katacağı katma değer için hasretle hayata geçmesi beklenen Söke OSB, daha kuruluş aşamasındayken Söke'ye ciddi katkılar sağlamaya başladı. Söke OSB'nin dev firmalarından Global Yatırım Holding'e bağlı Mavi Bayrak Enerji Üretim A.Ş., Jhon Deere Bölge Bayii Söke Traktör (SÖTEK)'den 45 adet traktörün anahtarlarını teslim aldı. Traktör teslim töreni SÖTEK'te yapıldı.

Traktör teslim töreninde Global Holding Satın Alma Müdürü Hakan Hepsevim, Mavi Bayrak Enerji Söke Operasyon Direktörü Sami Yıldızoğlu, Jhon Deere Türkiye Satış Müdürü Hakan Yıldıran, Jhon Deere Bölge Müdürü Ümit Bertan, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Özel ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mümin Meydan, SÖTEK Yöneticileri katıldı.

Jhon Deere Bölge Bayii SÖTEK adına Tekin Yavuz konuşma yaptı. Global Holding'in Söke'de yapacağı yatırımı duydukları ilk andan itibaren hem Söke hem de milli ekonomiye katkısından dolayı çok heyecanlandıklarını belirten Tekin Yavuz; Böyle bir proje içerisinde Jhon Deere markasının da yer alacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Jhon Deere ve SÖTEK'İ tercih etmelerinden dolayı teşekkür eden Tekin Yavuz; "Pamuk Sökelilerin tabiriyle 'Beyaz Altın', Söke ekonomisinin can damarı. Çalısı tarlada kalıyordu, bu çalıdan enerji üretilecek olması ekonomiye ciddi katkı sağlayacak olmasından hem Sökeli olarak, hem de Türk vatandaşı olarak çok mutluyum. Bizlere satın alma döneminde destek olan Jhon Deere Türkiye Genel Müdürlüğü'ne ve bizi tercih eden Global Yatırım Holding'in Mavi Enerji Şirketine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Global Holding Satın Alma Müdürü Serkan Hepsevim; "Ülkemizin enerji kaynakları sınırlı. Söke'de yaptığımız yatırım şimdilik küçük gözükse de hedeflerimiz büyük. İlk etapta 12 megavatlık tesisi öngörüyoruz. Hayırlısıyla enerji üretimini 4 kat arttırmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle 45 traktör alındı ama bahsettiğimiz hedeflere ulaştığımızda bu traktör sayısını belki 4'e, 5'e katlamamız gerekecek. Sadece ekipman değil, istihdama da ciddi katkımız olacak. Yatırımın katkısı Söke ve çevresine de olacaktır. Bu işe balyacağız ve bu işin sonunda herkesin kazançlı çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Jhon Deere Türkiye Satış Müdürü Hakan Yıldıran; "Geçen yıl 12 traktör ve 4 biçerdöverle başlayan iş birliğimiz oldu. Mavi bayrak Enerji Türkiye'de çok önemli bir iş yapıyor. Enerjiyi gerçekten Türkiye'nin güçlü olduğu bir alan olan tarımın çıktılarını kullanarak elde ediyor. Türkiye'nin gelişmesi ve ekonomisi için çok önemli bir yatırım. Bu güzel yatırıma Türkiye'nin lider tarım makinaları firması olarak katkı sunabiliyor ve destek olabiliyorsak ne mutlu bize. Geçen yıl başlayan birlikteliğin daha uzun yıllar sürmesini diliyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osb İrmaları, Söke Ekonomisine Katkı Sağlamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement