Osb'lerde Asansörler Mmo'ya Emanet - Son Dakika
Yerel

Osb'lerde Asansörler Mmo'ya Emanet

Osb\'lerde Asansörler Mmo\'ya Emanet

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Samsun Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi ile “asansörlerin yıllık kontrolleri” hakkında protokol imzaladı.

14.04.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi, Samsun Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi ile "asansörlerin yıllık kontrolleri" hakkında protokol imzaladı.

Protokol, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Başkan Vekili Orhan Bülbüloğlu ve Bafra Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Reis tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol gereği; asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Samsun Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde bulunan binalardaki asansörlerin, protokol süresince kontrollerinin Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından TSE 81-1 veya 81-2 standartlarına göre gerçekleştirilecek.

İmzalanan "İnsan ve Yük Asansörlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri Protokolü" ile ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Sayman Üyesi ve Asansör Kontrol Biriminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Türkel, güvenli kent güvenli yaşam için Samsun Organize Sanayi Bölgesi ve Bafra Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan protokol çerçevesinde yeni bir adım daha attıklarını, asansörlerin güncel hayatımızda yoğun kullanılan bir ulaşım aracı olduğunu ve olası kazaların önüne geçebilmenin ancak etkin bir denetimle mümkün olacağını, yapılan protokollerle imalat sanayisinde kullanılmakta olan insan ve yük asansörlerinin de denetimini üstlenerek Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin asansör kontrol ağının genişlediğini açıkladı.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Asansör Kontrol Birimin'de daimi olarak dört uzman makina mühendisi istihdam edilerek gerektiğinde personel takviyesi yapıldığını söyleyen Türkel, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin asansör denetimlerine başladığı 09 Nisan 2012 yılı ile günümüz arasında bir kıyaslama yapılması durumunda günümüzde bir iyileşmenin söz konusu olduğunu, bu iyileşmeyi daha üst seviyelere çıkarabilmek adına çalıştıklarını sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osb'lerde Asansörler Mmo'ya Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement