Osman Gazi Köprüsü'nde Halk Günü İndirimi Sinyali - Son Dakika
Ekonomi

Osman Gazi Köprüsü'nde Halk Günü İndirimi Sinyali

Osman Gazi Köprüsü\'nde Halk Günü İndirimi Sinyali

Haftanın belli günleri ya da günün belli saatleri arasında, Osman Gazi Köprü ücretinde indirim yapılması gündemde.

28.04.2016 15:43  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde son tabliyeleri de monte edilen Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücretinde 'halk günü' uygulaması gündemde. İstanbul- İzmir arasını kısaltan ve 35 dolar+KDV yani yaklaşık 145 liralık geçiş ücreti ile ''Dünyanın en pahalı ücretli köprüsü'' olarak eleştirilen Osman Gazi Köprüsünde fiyat ayarlaması düşünülüyor. Ulaştırma Bakanlığının, haftanın belli günleri, ya da günün belirli saatleri arasında, daha düşük bir ücret uygulanması formülünü gündemine aldığı bildirildi.

İzmir-İstanbul arasını 3,5-4 saate indirecek olan ve 1.1 milyar dolara mal olan Osman Gazi Köprüsü, resmi açılışı yapıldığı günden bu yana geçiş fiyatı nedeniyle eleştiri konusu oldu. Tek gidiş 25, gidiş-dönüş 35 dolar+KDV olarak öngörülen ücrete yönelik eleştiriler üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bürokratlarına talimat vererek ''Alternatif bir çalışma yapılmasını'' istedi.

"BAKALIM, ÇALIŞALIM"

Bakan Yıldırım, ''Zaman ve yakıt maliyeti hesap edilince bu köprü aslında pahalı değil, ayrıca güvenli. Ama bakalım, ücretlerle ilgili bir alternatif üretilebiliyorsa çalışalım'' diyerek bürokratlarına talimat verdi. İlk etapta da ''Fiyat aynı kalmak kaydı ile, haftanın belirli günleri ya da saatlerinde daha düşük bir ücret uygulanabileceği'' formülü gündeme geldi. Bu konudaki çalışmalar ve alternatif planlamalar devam ediyor.

CHP ''GEÇMEYİN'' DEMİŞTİ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Osman Gazi Köprüsü için belirlenen 35 dolarlık ücretin aşırı yüksek olduğunu belirterek, "Fiyat düşene kadar köprüden geçmeyelim. Bunu yaparsak fiyatı ucuzlatmaya mecbur kalırlar" açıklaması yapmıştı. Yalım, Amerika'da bir vatandaşın aynı uzunluktaki köprüyü 7 dolara geçtiğini vurgulamıştı.

PARAYI HAZİNE KARŞILAYACAK

Ancak köprüden vatandaşların geçiş yapmaması işletmeci firmayı etkilemiyor. Günlük 75 bin araç geçişinin garanti edildiği bu projeyle ilgili, bu sayı altına düşülmesi halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü yani devlet, farkı işletmeciye ödeyecek. Osman Gazi köprüsünde ihaleyi Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi ve Göçay konsorsiyumu kazanmış ve projeyi tamamlamıştı. Alt taşeronluğu ise Japon IHI-ITOCHU konsorsiyumu üstlenmişti.

Son Dakika Ekonomi Osman Gazi Köprüsü'nde Halk Günü İndirimi Sinyali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • oflu: yav kardeş zorlama yok geçme köprüden allah allah sen feribot kullanya devam et veya körfezi dolan hayaller gerçek olunca ak partiyi çekemeyenler türüyor. 4 14 Yanıtla
  • CS: ILK KARŞI KARSI CIKAN CHP LILER OLDU ILK GECENDE ONLAR OLUR MARMARAY VE MET RO OLDUGU GIBI 9 7 Yanıtla
  • Kalk gidelim aklım: :) basligi okuyunca tebessum ettim.. Acı bir sekilde.... Halk gunu nedir ya. Zam Supermarket mi bu? 12 1 Yanıtla
  • oflu: bu köprünün yapılmasına vesile olan herkesten razı olsun feribot hiç çekilmiyordu şimdi 5 dakkada yalova 2 11 Yanıtla
  • anla sana aaaa: bu ne biçim fiyat izmir istanbul arası feribotsuz koprusuz 145 lıra yakıt yakmıyor kım gecer kopruden 100 km kısaltacak diye kim verırde gecer HEM NEDEN DOLAR OLARAK TELEFUZ BURASI TURKİYE CUMHURİYETİ DEĞİLMİ TL NEDEN TELEFUZ EDILMIYOR RESMİ MAKAMLAR TARAFINDAN sonunda yaptıkya demek içinmi yapıldı ucuktan da ucuk ızmırden ucaga bın gıt yarıyarıya mıllet bunudamı bilmez uçak daha ucuz daha kısa zaman 11 1 Yanıtla
  • Fakiristanli: Refah duzeyimiz yuksek bence 250$ olmasi lazim durtulmek mutlu ediyor belki akp oyu artar 9 1 Yanıtla
  • ALİ: Bu ülkede herşey zenginler için,kendileride yokluk nedir bilmediği içindir herhalde,ha bide vergiyide gariban ödüyor 8 1 Yanıtla
  • bilemedim: tezgah güzel hazırlanmış..1 senede parasını çıkarsın kalan yıllarda oturdukları yerden para kazansınlar araba geçsede oluurr geçmesede... 6 1 Yanıtla
  • siirt turan oğuz: Eğer bu köprü 35 dolar olursa yazıklar olsun ak partiye 6 1 Yanıtla
  • akpli: Odediginiz her vergi size geri girecek vatandasim yasa sen buyuksun akp 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement