Osman Gürün: "Kavga Taraftarı Değiliz" - Son Dakika
Yerel

Osman Gürün: "Kavga Taraftarı Değiliz"

Osman Gürün: "Kavga Taraftarı Değiliz"

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Fethiye’de ziyaret ettiği CHP ilçe binasında yaptığı açıklamada Kavga taraftarı olmadıklarını Türkiye’de yeterince kavga yapıldığını konuşarak tüm sorunların çözümlenebileceğini belirtti.

04.08.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Fethiye'de ziyaret ettiği CHP ilçe binasında yaptığı açıklamada Kavga taraftarı olmadıklarını Türkiye'de yeterince kavga yapıldığını konuşarak tüm sorunların çözümlenebileceğini belirtti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ile birlikte Fethiye'ye gelen Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün CHP eski milletvekillerinin de bulunduğu yoğun bir katılım ile karşılandı. Fethiye ve Seydikemer İlçe yönetimleri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu karşılamadan sonra CHP Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu "Büyük şehir belediye başkanımız kongre sürecinden başarıyla çıkan yeni yönetime bir nezaket ziyareti gerçekleştirmektedir. Fethiye'nin sorunları ile ilgili olarak belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın katılımıyla bir değerlendirmede bulunacaktır. Sorunlarımızı hep beraber görüşeceğiz" dedi.

Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de "CHP Fethiye ilçe teşkilatı bir seçim süreci geçirdi. Ben yoğun iş trafiğinden dolayı gelemedim fakat yakından takip ettim. Demokrasi adına güzel ve başarılı bir seçim gerçekleşti. Ben yeni yönetime hayırlı olsun ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarakta "Ülkemizin ihtiyacı olan adayımızın seçilmesi için hep birlikte büyük bir gayret sarf edeceğiz diyen Osman Gürün Bununla ilgili olarak hep birlikte çalışacağız, belirlemiş olduğumuz çalışma takvimini soluk almadan devam ettireceğiz" dedi. Gürün "Yapacakları toplantıda; Fethiye'nin sorunlarını masaya yatıracaklarını, Büyük şehir olarak neleri yaptık ve neleri yapacağız. Bu konuları konuşacaklarını söyledi. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürkte "Yoğun bir şekilde cumhurbaşkanı seçimleri için yollara düştük. Partilerin ortak adayı Ekmeleddin beyin seçilmesi için çalışmaktayız. Türkiye gergin ve toplumu ayrıştırıcı politikaların uygulandığı bir dönem yaşıyor. Biz bu olaya farklı bakıyoruz. Kurtuluş savaşı gibi Türk halkının gerçekten cumhur'un başı olacak kişinin seçilmesi yönünde uğraş vermekteyiz" dedi.

GÜRÜN "KENT İÇİNDE ÇÖPLERİN TOPLANMASI BELEDİYEYE AİT" Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün "çöp alma ile ilgili olarak bizim bir sorumluluğumuz yok fakat neden çöpler alınmıyor" dedikten sonra parti yönetim kurulundan Veli Pabuşçu koylarda alınmayan çöpler ile ilgili Başkan Gürün'e açıklayıcı bilgi verdi. Gürün "Yanlış bir şey söylemek istemem ve neden alınmadığını bilmiyorum. Bu konu ile ilgili net bilgi alıp değerlendirmek isterim. Bu konu hakkında bize intikal eden her hangi bir yazı veya bilgi gelmedi. Bir şeyi kast ederek değil ben sizlere genel bilgi vereyim. Kent içinde çöpün toplanması ilçe belediyelerine aittir. Depone alanlarının işletilmesi ve yenisinin kurulması, oluşturulması büyük şehre aittir. Oradaki özel durum nedir. Acaba özel çevre kurulunun sorumluluğunda mı? Biliyorsunuz belediyelerin elinden sahilleri aldılar ve kendi kurdukları bir şirket vasıtasıyla koylar, sahiller devredildi. Bu kuruluşta ihaleler yapıp koyları ve sahilleri şahıslara verdiler. Ölüdeniz ve Gökova örneklerini biliyorsunuz. Maalesef hiç de uygun olmayan şartlarda belediyenin elinden alınmış oldu. 2012 yılına kadar; Muğla Belediyesine 10 Mart tarihinde imzayla verilmiş yani Melsa'ya devredilmiş olan bu alanlar hiçbir gerekçe gösterilmeden tek taraflı olarak şirketin yöneticisi pozisyonunda olan arkadaş tarafından fesih ediliyor. Toplam geliri 10 milyon lira olan alanlarla ilgili olarak idareyi yürütme durdurma kararı aldık. Yapılan işlem bu; dolayısıyla sahillerde bizim bu konuda işlem yapma durumumuz yok. Değerlendirmesini siz daha iyi bilirsiniz" dedi.

GÜRÜN "BELEDİYELERLE KAVGAMIZ YOK"

Belediye Başkanı Osman Gürün "Türkiye'de gerginlik yeteri kadar var. Biz başka gerginlikler çıkartma peşinde değiliz. Fethiye Belediyesi ile ilgili aramızda hiçbir şekilde bir gerginlik yoktur. Biz konuşmayı basına muhakkak bilgi vereceğiz ama basın dışında birbirimizle diyalog kuracak şekildeyiz. Örneğin şu anda burada Fethiye Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın içersinde de büyük şehir meclisinde görev yapmakta olan yine belediye meclis üyesi arkadaşlarımız var. Onlar sizlere bilgi verecekler. Ben Behçet başkanla uzun süredir birlikte aynı görevi yürütüyoruz. Açıkçası; Birbirimizle her zaman konuşabilecek durumdayız. Herhangi bir sorun olduğunda birbirimize iletmemiz lazım. Aramızda her şeyi açık açık konuşabilecek ve sorunları birbirimize rahatlıkla iletebilecek durumdayız. Konuları da bu şekilde konuşabilmeliyiz. Türkiye'de yeteri kadar kavga ediliyor. Biz kavga taraftarı değiliz. Bizim konuşa konuşa anlaşmamız lazım. Dolayısıyla da; yanlış anlaşılma varsa bunu da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza gerekli belgeler, bilgiler verildi. Konuya daha da net bir şekilde tekrarlayacağız. Arkadaşlarımız ilçe başkanımızın başkanlığında sizlere gerekli olan izahatı yapacak. "O bunu dedi" şeklinde görev almayalım. Fethiye'nin her türlü sorunu hepimizin sorunudur. Problem varsa; hep beraber çözeceğiz. Benim Fethiye'ye karşı özel bir negatifliliğim olabilir mi? Marmaris, Bodrum, Milas, Muğla merkez ne ise Fethiye'de odur. Sorunu konuşarak çözelim. Çözülmeyen halkı rahatsız eden bir durumda bunun nedeni ben değilim orası veya burası şeklinde değil demeyi doğru bir davranış olarak görmüyorum. Ben bu tür bir polemiğe de girmek istemiyorum. Çözülemeyecek hiçbir sorun yok yeter ki; birbirimizle olan iyi niyeti ve diyalogu kaybetmeyelim. Ben Behçet başkanımın da kötü niyetle hareket etmediğini düşünüyorum. Çünkü kendisiyle 4. dönemdir; beraber belediye başkanlığı yapmaktayız. Benim bakışım bir ağabey kardeş olarak; seçimden önce de söyledim. Kim seçilirse; birlikte oluruz ama tabi kendi partimizin adayının seçilmesini isterim, demiştim. Hiç bunda geri bir dönüş yok. Çünkü belediye hizmetleri ne kadar iyi giderse Fethiye halkı da konforu da; o kadar çok artar. Benim de arkadaşımın da ana görevi bu" dedi.

GÜRÜN "SU BEDELİ MALİYET OLARAK BELİRLENECEK"

Büyük Şehir Belediyesi olarak içme suyu konusunda tüm ilçelerde yapılanma içinde olduklarını su bedelinin maliyet olarak belirleneceğini söyleyen Osman Gürün "Büyük Şehir belediyesinin kurulması 3.5 ay oldu. Muski dediğimiz bir kurum kurduk. Bu kurumun kuruluşu hemen olmuyor, bakanlığa yazıyorsun ve bürokratik işlemlerden sonra kuruluyor. Bina ve eleman sorunu var. Bilgisayar donanımlarının kurulması gibi bir süreç var. Fethiye merkezde bakılmaya başladı. Ben bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Su ile ilgili büyük şehir belediyesinde tüm kararlar oy birliğiyle alındı. Bir rakam belirledik. İşyerleri, konutlar ve oteller gibi kullanıcıların durumuna göre bir rakam belirledik. Bu rakam üzerinden tahakkuk ettiriyoruz. Aldığımız bu rakamlar neticesinde su bedeli toplam maliyet olarak belirlenecek, toplam maliyete göre değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirmeye göre tekrar bir ayarlama yapılacak. Eğer fazla bir rakam aldıysak bu fazlalık kullanıcının ileri ki faturasından düşülecek. Eğer eksik aldıysak faizsiz bir şekilde yansıtılacak. Kasım ayında tespit edilecek net değerleri belirleyeceğiz. Aldığımız rakam ise 10 ton kullanıma kadar 1.5 TL. dir. 5 TL. diye bir şey yok. Su çok özel bir durum. Bu konuda suyun suiistimal edilmemesi gerekiyor. Faturalar gelince bir bakalım. Bu kadar 5 TL'lik şehir efsanesi neymiş bir bakalım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osman Gürün: 'Kavga Taraftarı Değiliz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement