Osman Pamukoğlu, IŞİD'in Nasıl Yok Edileceğini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Osman Pamukoğlu, IŞİD'in Nasıl Yok Edileceğini Anlattı

Pamukoğlu, Kobani'de YPG güçleri ile çatışan IŞİD'in yok edilmesi için Türkiye sınırında 40-50 kilometre kadar içeri girilmesi gerektiğini belirtti.

17.10.2014 14:58  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com/ OLGUN KIZILTEPE Son dönmelerde yaptığı eylemlerle dünyanın gündemine oturan IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hızlı ilerleyişi başta Türkiye olmak olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerini tedirgin etti. Kürt kenti Kobani'yi kuşatma altına alan IŞİD, ABD ve koalisyon güçleri hava saldırıları ile püskürtülmeye çalışılıyor.

Dün akşam Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunumuyla ekrana gelen "Halkın Arenası" programında Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve IŞİD masaya yatırıldı. Program konuklarından Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, kanlı eylemleriyle gündeme gelen örgüt hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu.

IŞİD NASIL ORTAYA ÇIKTI?

IŞİD'in tarihi ve kuruluşu hakkında bilgi veren Pamukoğlu "Körfez harbinde Saddam klasik ordusunu ABD ve koalisyon güçlerine karşı kullandı. Bir ordusu daha vardı. Cumhuriyet muhafızları. O dönemde de hiç savunmuyorlar diye eleştirilmişti bu ordu. Nereden bunun generallaeri diyorlardı. İşte şimdiki IŞİD o. Bu mayaya her yerden insanlar katıldı" dedi.

"NEREYE NASIL SALDIRACAKLARINI BİLİYORLAR"

IŞİD'in bugünkü saldırılarında stratejik davrandığını belirten Pamukoğlu "Nereye nasıl saldıracaklarını biliyorlar. Mesela Kobani'nin etrafında 396 köyü 1 ayda ele geçirdiler. Bu örgüt Cumhuriyet Muhafızları... 2003 yılında ortaya çıktılar. 2004 yılında Şiilerin en kutsal mabedini vurdular" şeklinde konuştu.

"BİRKAÇ TANE TUGAYLA YOK EDEMEZSİNİZ"

Asker kökenli bir parti lideri olan Pamukoğlu, IŞİD'in nasıl yok edileceğine ilişkin soruya da "Sınırımızı hayal edin. IŞİD'le temas etmek için bu sınırlardan 40-50 kilometre içeri girmemiz lazım. Bunu siz birkaç tane tugayla yapamazsınız. 30-40 bin askerle bu iş olmaz. Bütün dünya bu işin üzerine eğilecek. İttifak yapmadan IŞİD'i yok etmek mümkün değil. IŞİD'in bölgede ciddi bir halk tabanı var. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım" yanıtını verdi.

Osman Pamukoğlu, IŞİD\'in Nasıl Yok Edileceğini Anlattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Osman Pamukoğlu, IŞİD'in Nasıl Yok Edileceğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • kendal: anlayan anlar bunlar turkiyeyi batağa surukleyen vatan hainleridir 30 15 Yanıtla
  • seher: Boş beynini kendine sakla pamukoglu. 13 27 Yanıtla
  • vatan: ülkede suriyeli vatan hainlerini halkın arasına yerlkeşdirdiler neci kim bunlar hiç mazluma benzemiyorlar rahatca gezip tozuyorlar hiç umurlarında değil suriyede savaşmış ölüm varmış vatan haini bunlar sınır dışı edilmeliler 6 30 Yanıtla
  • seher: Boş beynini kendine sakla pamukoglu. 11 24 Yanıtla
  • seher: Boş beynini kendine sakla pamukoglu. 5 22 Yanıtla
  • sinan cem: bu adam kadar boş beleş adam görmedim. . . 7 19 Yanıtla
  • barışın formülü.işinize gelirse: artık türkler kürtlerden korksun. bir kürt geçerken bütün türkler hazırola geçsin selam dursun. istanbul ve sahiller kürtlerindir. işte o zaman barış gelir. yaşasın barış. kahrolsun faşiştler ırkcılar. 3 22 Yanıtla
  • kekowa: Pamukoğlu inan iki tane koyunu güdemezsin:)) 8 16 Yanıtla
  • Haskürt: ne komik adamsın yavvvv asker ken ne yaptın salla başını al maaşını 7 17 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: AKLINI KENDİNE SAKLA BENCE 10 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement