Osman Şenkul'un Yeni Kitabı "Parahistoria" İçin Kutlama Yemeği Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Osman Şenkul'un Yeni Kitabı "Parahistoria" İçin Kutlama Yemeği Yapıldı

Osman Şenkul\'un Yeni Kitabı "Parahistoria" İçin Kutlama Yemeği Yapıldı

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA Doğan Haber Ajansı Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul'un yeni kitabı 'Parahistoria' için bir kutlama yemeği gerçekleştirildi.

27.08.2015 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Doğan Haber Ajansı Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul'un yeni kitabı 'Parahistoria' için bir kutlama yemeği gerçekleştirildi.

Osman Şenkul'un Scala Yayınevi'nden çıkan kitabı 'Parahistoria', günümüz ekonomisinde halen geçerliliğini koruyan pek çok uygulamanın ortaya çıkış öyküsüne yer veriyor, ekonomi tarihinin arka planına ışık tutuyor.

BPR Guest House'da gerçekleşen geceye, üçüncü kitabına imza atan Osman Şenkul'un yanı sıra kitabın önsözünü kaleme alan yazar ve çevirmen Ari Çokona ile gazeteciler, yazarlar ve okurlar katıldı.

'MİKRO KIRINTILARI DERLEYİP, KENDİ ÖYKÜ KURGUMLA YAZDIM"

Osman Şenkul, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Afganistan Bamyan'da Taliban bir şeyler yaptı, en son IŞİD Suriye'de yerle bir etti. Hatta o yetmediği gibi, 82 yıllık ömrünün 50 yılından fazlasını oraya veren arkeolog Halit Esat'ı öldürdü. Bütün bunlar, tarihe onların tuttuğu ışıkları karartacak güçte değil. En son da, neden olduğunu az çok anlayabilirsiniz, belki IŞİD'in yaydığı o propaganda görüntülerinden esinlenen birkaç kişi gitti, Asos'ta Aristoteles'in heykelini tahrip ettiler. Bu, o günden bugüne gelen bilgileri yok edici güçte değil ama, sonuçta gerçekten çok acı. Çünkü en basitinden en gelişmişine, oradan kalan yapıtlar çok önemli şeyler. Benim Parahistoria'da yapmaya çalıştığım, tarihin bu olağanüstü birikimini taşıyan Heredot ve diğer onlarca, yüzlerce yazar, tarihçi, coğrafyacı? Onların bugüne bıraktıkları bilgilerden mikro kırıntıları derleyip, kendi öykü kurgumla yazdım. Parahistoria'nın da arka planında bu tür şeyler var."

'RESMİ TARİHİN DIŞINDA BİR TARİH ANLAYIŞIYLA YAZILMIŞ BİR KİTAP"

Yazar ve çevirmen Ari Çokona da, "Ekonomiyle ilgili engin bilgisini çok yıllar önce bir gazetenin köşe yazarı olarak azar azar yazıyordu. Sohbet ederken, 'Bunları kitaplaştırmayı düşünür müsün?' dedim, 'Düşünürüm' dedi ama, bir türlü bu işlere vakit ayıramıyor. Ne zaman yazacağını soruyordum kitabı. Zamanı çok çok değerli, en sonunda biraz zaman ayırarak bu kitabı yazabildi. Parahistoria, iki kelimenin birleşmesinden oluşunca çok çeşitli anlamlar verebilir. En basit anlamı, tarihin arka sokaklarında diye tanımlayabileceğimiz, resmi tarihin dışında bir tarih anlayışıyla yazılmış bir kitap" diye konuştu.

Osman Şenkul, gecede ayrıca kitabını okurları için imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osman Şenkul'un Yeni Kitabı 'Parahistoria' İçin Kutlama Yemeği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement