Osmancalı'da Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Yerel

Osmancalı'da Kutlu Doğum Programı

Osmancalı\'da Kutlu Doğum Programı

Bu sene Tevhit ve Vahdet temasının işlendiği Kutlu Doğum Haftası muhteşem bir programla Yunusemre ilçesinde bulunan Osmancalı İmam Hatip Ortaokulunda da kutlandı.

02.05.2016 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu sene Tevhit ve Vahdet temasının işlendiği Kutlu Doğum Haftası muhteşem bir programla Yunusemre ilçesinde bulunan Osmancalı İmam Hatip Ortaokulunda da kutlandı.

Programa Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı ve Manisa İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Bilal Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çifçi, İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet Cesur, Yunusemre Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Çengel'in yanısıra Yuntdağı bölgesindeki mahalle muhtarları, imam hatip ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İsmail Hakkı Cambaz, "Kutlu Doğum, yüreklerimizin, ülkemizin, İslam Alemi'nin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. Biz muhabbet ile Muhammed'i birleştirmiş, muhabbet ile Muhammed'i asla birbirinden ayırmayan bir kültürün, bir medeniyetin çocuklarıyız. Kur'an ı kerim Hep birlikte Allah'ın ipine (İslam'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Allah ve Resülü'ne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. Kur'an-ı Kerim'deki birçok ayet-i kerimelerde Rabbimiz birlik olmamızı istemektedir. Yunus Emre'nin ifadesiyle 'Bizler bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.' Gücümüzü gücenmeye harcamamalıyız. Çorak bir bölgeden insanlığın medarı iftiharı olan Allah'ın razı olduğu bir nesil çıkaran Efendimiz örnek alarak toplumda tevhit ve vahdeti gerçekleştirmeliyiz." dedi.

Programda öğrenciler tarafından Efendimize şiirler ve ilahiler okundu. Okul korosunun İngilizce ve Arapça ilahileri ilgi çekerken, "Efendimizi Ne Kadar Tanıyoruz" konulu tiyatro katılımcıların beğenisini topladı. Okul içerisinde düzenlenen hadis-i şerif okuma yarışmasında birinci olan Mehmet Yılmaz'a bisiklet ödülünü takdim eden İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Bilal Demir, kendisinin de Manisa İmam Hatip Lisesi mezunu olduğuna işaret ederek çocuklarını bu okullara gönderen velilere teşekkürlerini iletti.

Programda olmaktan duyduğu mutluluğu dillendiren Demir, imam hatipliler için yürütülen çalışmaları anlatıp programda emeği geçenlere de teşekkürlerini sundu. Osmancalı İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum Programına katılanlara pilav, ayran, gül ve öğrencilere de kitap dağıtımı ile sonlandırıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancalı'da Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement