Osmancık Adalet Sarayı Hizmete Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Osmancık Adalet Sarayı Hizmete Tamamlandı

Osmancık Adalet Sarayı Hizmete Tamamlandı

Çorum’un Osmancık ilçesinde 1 yıl önce Adalet Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanarak inşaatına başlanan Osmancık Adalet Sarayı Projesi bitim aşamasına geldi.

26.01.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde 1 yıl önce Adalet Bakanlığı tarafından ihalesi tamamlanarak inşaatına başlanan Osmancık Adalet Sarayı Projesi bitim aşamasına geldi.

Osmancık eski cezaevi binasının bulunduğu alana yapılan Adalet Sarayı 1 yıl gibi bir süre içinde iç dizaynı ve çevre düzenlemesinin ardından bitim aşamasına geldi.

Osmancık ile birlikte Dodurga ve Laçin ilçelerine de hizmet verecek olan Osmancık Adalet Sarayı bin 200 metrekare bina oturum alanı ile Bodrum, zemin ve 1 kattan oluşuyor. Yerleşim alanı 2 bin 900 metrekare olacak bina bünyesinde 5 mahkeme, 2 duruşma salonu, 5 hakim odası, 4 mahkeme kalemi, 3 savcı odası, 2 savcılık kalemi, 1 avukat bekleme salonu ile İcra müdürlüğü ve İlçe Seçim Müdürlüğü de bulunacak.

Tamamı 2 bin 900 metrekare üzerine oturacak olan Osmancık Adalet Sarayının kullanım alanında otopark ve yeşil alan üzerinde vatandaşın dinlenebileceği şekilde yapıldı.

Osmancık Adalet Sarayı inşaatı yüklenici firma şantiye şefi inşaat mühendisi Emrah Bilgili, "Bir sene önce başladığımız Osmancık Adalet Sarayı inşaatımızı yüzde 98 oranında tamamlamış bulunmaktayız. Birkaç ufak tefek eksikliklerimiz kaldı, inşallah onların tamamlanmasının ardından binamız hizmete girmek üzere teslim edilecek. Şu aşamada elektronik sistemler ve kamaralar kuruluyor, jeneratör devreye alınma çalışmaları yapılıyor. Tüm elektrik ve elektronik aksam üzerinde çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından çalışır bir vaziyette teslim etmeyi planlıyoruz. Binamızda her şey tamamlandı yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede binamızı teslim ederiz. Buradan inşaatını sürdürdüğümüz Adalet Sarayında yaptığımız çalışmalarımız süresince Osmancık halkından, Savcılarımızdan, Osmancık Esnafından ve hayırsever iş adamı Rıfat Göbel'den çok sıcak yaklaşım gördük, kendilerine bu hassas davranışlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık Adalet Sarayı Hizmete Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement