Osmancık İlçesi'nin Sel Projesi Hazırlandı - Son Dakika
Yerel

Osmancık İlçesi'nin Sel Projesi Hazırlandı

Osmancık İlçesi\'nin Sel Projesi Hazırlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça, hafta sonu Osmancık’ta incelemelerde bulundu.

05.08.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfü Akça, hafta sonu Osmancık'ta incelemelerde bulundu.

Müsteşar Akça, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya ile birlikte Osmancık'ta sel baskınlarını önlemek amacı ile hazırlanan projeyi inceledi.

Proje ile ilgili bilgi veren DSİ 54. Şube Müdür Vekili Murat Kabakçı, dere yatakları ve yamaçlardan ilçeye gelen sel sularının büyük bir kanalla Kızılırmak'a doğrudan tahliye edileceğini söyledi.

İlçenin sağanak yağışlarda sel sularından zarar gördüğünü ifade eden Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, "Başta Tillim Çayı ve Doğudere olmak üzere ilçe merkezine ulaşan dere yataklarından gelen sel, su baskınlarına neden oluyor. Şiddetli yağmurlarda evlerin bodrum katlarını ve iş yerlerini su basıyor. Belediye tarafından alınan önlemlerin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bu proje ile Esentepe ve Şenyurt Mahallelerini çevreleyen bir kanal yapılacak. Dere yataklarından gelen sel, kanal aracılığı ile Kızılırmak'a tahliye edilecek. Böylelikle Osmancık sel baskınlarından kurtarılmış olacak." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık İlçesi'nin Sel Projesi Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement