Osmancık Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Osmancık Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen geleneksel Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri festival yürüyüşü ve mehter gösterisiyle başladı.

24.09.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen geleneksel Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri festival yürüyüşü ve mehter gösterisiyle başladı.

Hükümet Konağı önünden Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Osmancık Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, çevre ilçelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla başlayan festival yürüyüşü, Çorum Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde belediye binasına kadar devam etti.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş burada yaptığı konuşmada, ilçenin geçmişinde panayır olarak büyük yer tutan etkinliklerin pirinci tanıtmak amacıyla 9 yıldır Osmancık Pirinç Festivali adı altında kutlandığını söyledi.

İlçenin adıyla özdeşleşen Osmancık 97 markalı pirincin ilk defa 1997 yılında Osmancık'ta yetiştirilmeye başladığını belirten Karataş, şunları kaydetti:

"İlçemizin adı ile özdeşleşen Osmancık 97 Pirinci, 1997 yılında belediyemiz tarafından tescili yaptırılmış, bu yöreye has bir çeltik çeşidinden üretilmektedir. Bir nesneye isim vermek kolay bir şey değildir. Özellikle bir tarım ürünü bir yörenin ismini taşıyorsa bu şu anlama gelmektedir; bu ürünün doğduğu, en verimli olduğu, en iyi düzeyde yetiştirildiği, en kaliteli üretime sahip olduğu, anavatanı o yöredir. İşte Osmancık pirincine, ilçemizin adının verilmesinin nedeni de budur."

Osmancık pirincinin kısa sürede tanınarak uluslararası üne kavuştuğuna dikkati çeken Karataş, Osmancık 97 çeşidi çeltiğin Rusya, Bulgaristan, Yunanistan gibi ülkelerde de yine Osmancık ismi ile yetiştirildiğini kaydetti.

Karataş, ilçede yapımı devam eden Obruk-Dutludere Sulama Projesi ile çeltik ekim alanlarının daha da genişletilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından festival, mehter takımının marşları ve halk oyunları gösterileri ile devam ederken, festivalin açılışında vatandaşlara pilav ikram edildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Osmancık Pirinç, Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement