Osmancık'ta Birlik ve Kardeşlik İftarı - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Birlik ve Kardeşlik İftarı

Osmancık\'ta Birlik ve Kardeşlik İftarı

Osmancık Belediyesi tarafından Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen "Birlik ve Kardeşlik" iftarı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

19.06.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Belediyesi tarafından Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen "Birlik ve Kardeşlik" iftarı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kızılırmak Sahilinde düzenlenen iftara AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Başbakanlık Başdanışmanı Lütfi Akça, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Cumhuriyet Başsavcısı Enver Baltürk, AK Parti Çorum il başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftardan sonra bir konuşma yapan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Ramazan ayında dostlukların pekiştiğini, paylaşma ve yardımlaşma duygusunun geliştiğini söyledi.

Ramazan ayında birlik ve beraberliği güçlendirmek, Osmancık halkı ile bir arada oruç açmak için kardeşlik iftarı düzenlediklerini kaydeden Karataş; "Bu mübarek günler içerisinde sizlerle bir arada, büyük bir aile olarak aynı sofrada oruç açmanın hazzını yaşıyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı ve bu iftar sofraları bizlerin bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile oluyor. Buraya gelerek bu güzel sofrayı oluşturan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle önümüzdeki Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramını da şimdiden tebrik ediyorum. Burada birlikte oruç açtığımız herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEMİZ AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"

AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, terör mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirterek, bu topraklardan terörün kökünün kazınacağını söyledi.

1 Kasım'dan sonra Türkiye'ye huzur ve istikrar geldiğini dile getiren milletvekili Ahmet Ceylan, ancak bir kısım mihrakların ülkedeki istikrar ve huzur ortamını bozmak için ellerinden geleni yaptığını belirtti.

Terörün sadece AK Parti'nin değil herkesin sorunu olduğunu dile getiren Ceylan, "Terör bu ülkenin iktidarı ile muhalefetiyle hepimizin ortak sorunu. Son günlerde AB ile vize muafiyeti konusunda çalışmalar var. Vize muafiyetinde bize bir şeyi dikta etmeye çalışıyorlar. Terörle mücadelede esnek davranmamızı istiyorlar. Terörle mücadelede esnek davranırsanız 'Sizi Avrupa'ya vizesiz alabiliriz' bunu diyorlar. Bizde diyoruz ki terörle mücadeleden geri adım atmayız. Terör örgütünün bir tane silahlı üyesi kalsa bizim terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla sonuna kadar devam edecek. Bunu herkes bilsin. Avrupa yoluna gider biz yolumuza gideriz. Bu topraklarla terörün kökünü kazıyacağız. Bu topraklar artık teröre yer yok. Bu topraklar bir karış verilecek yerimiz yok.Terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerimizi polis teşkilatımızı korusun. Onlara yardım etsin. Şehitlerimize allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Ceylan, "Biz bir ve beraber olursak emin olun Türkiye'nin önünde hiç kimse duramaz. Bir ve beraberliğimizi bozmadan düzlüğe çıkacağız. 2023'te hedeflediğimiz dünyanın 10 büyük ekonomisi içerisine gireceğiz. Bir olacağız, iri olacağız. Diri olacağız" ifadelerini kullandı.

USLU'DAN YENİ ANAYASA, BAŞKANLIK SİSTEMİ VE İÇ TÜZÜK VURGUSU

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Türkiye'nin üç temel sorununun bulunduğunu belirterek, "Birincisi toplumun ayağına, gelişmesine, kalkınmasına, refahına, huzuruna, barışına pranga vuran anayasayı değiştirip çoğulcu sivil bir anayasa yaparak işleyen bir demokrasiye sahip olmamız lazım. İkincisi istikrar şart o yüzden sistemi işlevselleştirmek ve hesap verilebilir hale getirmek gerekir. O yüzden başkanlık sistemi önemlidir. Verimli, etkin ve saygın meclis ihtiyacımız var. O nedenle iç tüzüğün değişmesi lazım" dedi.

Bu üç temel hedefin gerçekleştirildiğinde Türkiye'nin yeniden güç kazanacağını dile getiren milletvekili Salim Uslu, Türkiye'nin yeniden medeniyet toplumu haline geleceğini ve büyük Türkiye yolunda hızlı adımlarla devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye'nin büyümesinden ve güçlenmesinden rahatsız olanlar ülkeyi yolundan alıkoymaya ve mecalsiz bırakmaya çalıştıklarına işaret eden Uslu, ülke içindeki ve dışındaki taşeronlarının tek amacının köşeye sıkıştıracakları Türkiye'yi yeniden namerde muhtaç hale getirmek olduğunu kaydetti. Uslu, terör olaylarını pompalayıp, barışı torpilleyenlerin ve ülkeyi parçalama hevesinde olanların AK Parti ile uğraşmaya devam ettiğini söyledi.

Artık başbakan değişikliklerinde ülkede krizler yaşanmadığını anlatan Uslu, "Biz mecliste bir yandan yasama bir taraftan denetim görevimizi yapmaya çalışırken hükümetimiz de seçim yapıyor. Başbakan değişiyor, hükümet değişiyor, genel başkanımız değişiyor ancak kriz üstüne kriz yaşamıyor. Çünkü büyümemizin temelleri sağlam. Geçmişimizdeki medeniyet toplumu geleneklerimiz çok güçlü. Cumhurbaşkanımızın yeteneklerine, samimiyetine güveniyoruz Cumhurbaşkanımıza seni başkan yaptırmayacağız diyenlerle terör olaylarıyla Türkiye'yi mecalsiz bırakmak isteyenlerde aslında başkanlık sistemini tartışmıyor. Sayın cumhurbaşkanımıza karşıtlıklarını ortaya koyuyorlar" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Birlik ve Kardeşlik İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement