Osmancık'ta Demokrasi Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Osmancık'ta Demokrasi Şehitleri Anıldı

Osmancık\'ta Demokrasi Şehitleri Anıldı

Osmancık Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anısına sunum ve söyleşiler gerçekleştirildi.

24.09.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmancık Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anısına sunum ve söyleşiler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi şehitleri anılırken gösterdikleri kahramanlıklar anlatıldı, şiirler okundu ve dualar edildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Okul Müdürü Sefa Kayalı, "19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Maraşlı Sütçü İmam'ı, İzmir'i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, henüz 15' inde olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı ne olduğu belli olmayan karanlık yamyam tipli mahluklar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Alparslan'dan, Yunus Emre'den, Hacı Bektaş'tan, Hacı Bayram Veli'den, Pir Sultan Abdal'dan, Koca Sinan'dan ve Mustafa Kemal'den beslenen nu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için de direndi. Tarih boyunca sergilediği bu dik duruşu Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile bir kez daha ortaya koydu." şeklinde konuştu.

'Doğulusu ve batılısı ile bütün Dünya bütün agvamı beşer, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu diyen Sefa Kayalı, "Sevgili öğrenciler; işte sizlerde bu hain saldırıyı memleketimize yapılan bu ihaneti hatırlayarak büyüyün. Çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır. Milletimiz o gece yağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, inandığını savunan bir halkın önünde hangi güç durabilir ki, Ankaralı bir köylü Çorumlu bir delikanlı torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar, kucağında bebesiyle analar hepsi sokaklarda, hepsi meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir Temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanlarıyla karşı koydular. Kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şahadet şerbetini içti. Kimimiz kolunu, kimimiz bacağını, bazılarımız gözünü kaybederek gazilik unvanına erişti. İşte buradayız, toparlandık ve gitmiyoruz. Sesimiz, rengimiz, inancımız ve umutlarımız bir. Vatanımız bir. Bayrağımız bir. Direndik ve başardık. Allah'ın izniyle, Elhamdülillah. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler. Ülkemizi parçalamak ve bölmek isteyenlerin karanlık emelleri kursaklarında kaldı. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de Allahtan uzun ömürler diliyoruz" dedi.

Etkinlikte okul öğrencilerine 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için kurulan yardım sandığı kampanyasıda tanıtıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmancık'ta Demokrasi Şehitleri Anıldı - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement